Bebekler neden ağlar?

Bebekler neden ağlar?

Gözlerini dünyaya yeni açmış olan bebekler hemen hemen tüm olumsuz duygularını huysuzlanarak ve ağlayarak ifade ederler. Anneler bebeklerinin ağlama sebeplerini genelde anlasalar da iyi bir uyku uyumuş ve karnı da doymuş olan bebekler neden ağlar sorusunun cevabını hemen bulmak çok da kolay olmayabilir. Böyle bir durumda bebeklerin ağlama sebepleri konusunda bilgi sahibi olmak ve hemen uygulanabilecek yöntemleri bilmek hem bebeğinizin, hem de sizin mutluluğunuz açısından oldukça faydalı olacaktır.


Açlık, uykusuzluk ve bezinin kirlenmesi bebeklerin ağlamasının en temel üç sebebidir. Her normal insan gibi bebekler de acıktıklarında, susadıklarında, iyi bir uyku çekmediklerinde veya kirli olduklarını hissettiklerinde rahatsızlık duyarlar, ancak henüz dertlerini konuşarak anlatacak ya da kendi kendilerine halledecek durumda olmadıkları için bu tarz sıkıntılarını ağlayarak ifade ederler. Böyle durumlarda bebek ağlaması genellikle sesini duyurmaya yönelik yüksek bir tonda olmakta ve söz konusu ihtiyaçlar giderildikten sonra durmaktadır.


Bebeklerde sıklıkla görülen gaz birikmesi de onların ağlamasına neden olabilir. Annelerinden ve/veya biberondan süt içme yoluyla beslenen bebekler bu beslenme sırasında sütle birlikte bir miktar oksijen de yutarlar ve midelerinde biriken gazı kendiliklerinden çıkaramazlar. Eğer bebeğinizin ağlaması gazdan kaynaklanıyorsa sırtını yavaş ve dairesel hareketlerle bir süre sıvalayarak rahatsızlığını giderebilirsiniz.


Kendi ihtiyaçlarının yanında sizin içinde bulunduğunuz duygusal durum da bebeğinizin mutluluğu üzerinde son derece etkilidir. Bebek tüm zamanını annesine bağımlı olarak geçirdiği için onun mutsuzluğundan, huzursuzluğundan ve yaşadığı stresten olumsuz biçimde etkilenebilir. Eğer bebeğinizle zaman geçirirken, onu kucağınızda taşır ya da emzirirken rahatsız bir ruh haline sahipseniz bebeğiniz bu sebeple birden ağlamaya başlayabilir. Bunun dışında bebeğinizi uyuttuktan sonra bir arkadaşınızla salonda oturmuş sohbet ederken de sebepsiz bir bebek ağlaması duyabilirsiniz. Bu ve benzeri durumların nedeni bebeğinizin ihtiyaçların giderilmemiş olmasından ziyade annesinin bilmediği, anlamadığı bir durum içinde olduğunu hissetmesi olabilir.


Bu ihtimali hiç kimse aklına getirmek istemese de ilk bakışta anlaşılmayan veya güçlü belirtileri olmayan bir hastalık da bebek neden ağlar sorusunun cevabı olabilir. Eğer bebeğinizin karnını doyurduysanız, ihtiyacı olan uykuyu aldıysa, bezi temizse ve gazını da çıkardıysanız uzun süren bebek ağlaması hafife alınmamalı ve ilk fırsatta çocuğun gelişimiyle bizzat ilgilenen aile doktoruna danışılmalıdır.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı BilgilerÇocuk HastalıklarıGenelDekorasyonModa ve Çocuk GiyimiHizmet Noktalarımız