Oyun ablaları ve çocuklar

Oyun ablaları ve çocuklar

Birçok anne baba çocuk bakıcısı seçerken çocuğunun aç kalmamasını, emniyette olmasını sağlayacak herhangi bir bakıcıyı değil işe uygun özel nitelikleri olan bir bakıcıyı tercih ediyor. Üniversiteli oyun ablaları ebeveynlerin bu talebini karşılayacak özellikleri taşıdıklarından dolayı giderek daha sık aranıyorlar. Çocuğunun küçük yaştan İngilizce’yle tanışmasını isteyen aileler bir oyun ablası ile anlaşıyorlar örneğin. Oyun ablaları dil gelişimi yetersiz olan çocuklara da çok faydalı olabiliyorlar.


Çocuk gelişimi veya okul öncesi öğretmenliği öğrencisi ya da mezunu olan genç bir bayanla zaman geçiren çocukların gelişiminde olumlu yönde ciddi değişiklikler ve ilerlemeler olabiliyor. Çocuğunuza bakacak olan oyun ablasında özel nitelikler arıyorsanız bir danışmanlık firmasıyla görüşerek istediğiniz özellikleri belirtiyor ve bu özelliklere sahip bakıcı adaylarıyla görüşmeyi talep edebiliyorsunuz. İnternetteki iş ilanları da işinize yarayabilir tabii. Ne gibi niteliklerden söz ettiğimi konusunda birkaç örnek verelim; yabancı dil bilmek, çocuk psikolojisinden anlamak, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan bir çocuğa eğitim verebilecek olmak, müzik – resim vb. konularda bilgili ve yetenekli olmak, otistik bir çocukla ilgilenebilecek donanımda olmak vb. Çocuğunuzun özel bir durumu / sorunu olabilir ve bu konuda eğitim almış bir oyun ablası arıyor olabilirsiniz, çocuğunuz bir konuda yetenekli olabilir ve bu yeteneği pekiştirebilecek bir oyun ablasını tercih ediyor olabilirsiniz; eğitimli oyun ablaları arasından beklentilerinize cevap verebilecek adaylar mutlaka çıkıyor.


Oyun ablasının hangi şartlarda çalışacağı aranızdaki anlaşmaya göre belirleniyor. Bazı aileler oyun ablasından ev işleri de talep edebiliyorlar, yatılı bir oyun ablası arayanlar olabiliyor. Katılacağınız bir davet için sadece birkaç saatliğine bir oyun ablası ayarlamak istiyorsanız o da mümkün. Çocuğunuzun rastgele oyunlar değil eğitici oyunlar oynamasını, TV’de herhangi bir programı değil uygun programları seyretmesini, ödevlerini bir disiplin içinde ve eğitimli bir gence danışarak yapmasını istiyorsanız bir oyun ablasıyla anlaşmanızda fayda var. Eğer çocuğunuzun oyun ablasıyla beraberken nasıl zaman geçirdiğini, neler yaptığını, bu süreç içerisinde hoşunuza gitmeyecek şeyler yaşanıp yaşanmadığını bilmek istiyorsanız ve evinizde kamera sistemi yoksa bazı firmalar evinizde olup bitenleri cep telefonunuzdan izlemenizi sağlayabiliyorlar.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı BilgilerÇocuk HastalıklarıGenelDekorasyonModa ve Çocuk GiyimiHizmet Noktalarımız