Spor Yapmanın Çocuklara 10 Faydası

Spor Yapmanın Çocuklara 10 Faydası

Günün en az 1 saatini fiziksel aktiviteler yaparak geçirmenin çocuklarımız için ciddi faydaları var. Bu konuda dikkat etmeniz gereken şeylerden biri kendi düşündüğünüz spor dallarını dayatmak yerine istediği sporu yapmasına izin vermek. Onun ünlü ve başarılı bir sporcu olmasıyla ilgili hayalleriniz olabilir ama bir şampiyon yaratmak hevesiyle çok baskıcı ve katı davranmaktan kaçınmalısınız. Kronik bir hastalığı olan çocuklara bile, bir uzmana danışarak, uygun sporlar yaptırılabilir. Çocuğunuzu küçük yaşlarda düzenli olarak spor yapmaya teşvik etmenin ona sağlayacağı avantajları öğrenince bunu mutlaka yapmak isteyeceğinizi düşünüyoruz. İşte spor yapmanın çocuklara faydaları:


1. Daha Hızlı Büyümelerini Sağlar


Fiziksel aktiviteler sırasında kemiklerin ve kasların devamlı hareket halindedir. Ayrıca vücut daha fazla enerjiye ihtiyaç duyar, bu da vitamin, protein ve karbonhidrat gibi vücut sağlığı ve gelişimi açısından önemli maddeleri içeren besinlerin daha fazla tüketilmesini gerektirir. Spor yapan çocukların kemikleri ve kasları hareketsiz bir yaşam tarzı süren yaşıtlarına göre daha hızlı gelişir.


2. Obezite Riskini Azaltır


Düzensiz beslenmek, sıklıkla abur cubur tüketmek ve hareketsiz bir hayat obezitenin belli başlı sebepleri arasındadır. Spor yapan çocuklar için bu risk daha düşüktür.


3. Hızlı Ve Doğru Kararlar Vermelerine Yardımcı Olur


Özellikle takım oyunları söz konusu olduğunda rakiplerin önüne geçmek için hızlı davranmak, bir sorun çıktığında çözüm yolları üretmek, kısa sürede doğru bir karar vermek gerekir. Bu şekilde hızlı düşünme, hızlı davranma ve en isabetli çözümü bulmaya çalışma alışkanlığı edinen çocuklar ilerleyen yıllarda da bu alışkanlığın faydasını görürler.


4. Spor, Çocukların Disiplinli Ve Hedefe Odaklı Olmalarını Sağlar


Sporda başarılı olmak için bir hedef belirlemek ve o hedefe ulaşmak için devamlı çaba göstermek gerekir. Bu bireysel sporlar için de, takım sporları için de geçerlidir. Disiplinli olmayı ve hedefe odaklı çalışmayı öğrenmek sporun çocuklara sağladığı önemli faydalar arasındadır.


5. Takım Oyunları Dışa Dönük Olmalarını, Sosyalleşme Becerilerinin Gelişmesini Sağlar


Takım arkadaşlarıyla sohbetler, aynı amaç için birlikte hareket etme, seyirciler ve hakemlerin varlığı gibi unsurlar sayesinde genellikle dışa dönük olur, sosyalleşmeyi öğrenirler.


6. Enerjik Ve Hayata Bağlı Olmalarına Yardım Eder


Spor çocuklar için son derecede verimli bir zaman geçirme alternatifidir. Çocuğunuzun saatlerce bilgisayar başında mıhlanıp kalmasını, televizyonun karşısında sağlıksız gıdalar tüketerek zaman geçirmesini istemezsiniz, değil mi? Öyleyse onu spor yapmaya teşvik edin. Bu enerjik, pozitif ve neşeli olmasını da sağlayacaktır.


7. Hareketsiz İnsanlara Göre Daha Az Sağlık Sorunu Yaşamalarını Sağlar


Spor insanları sadece kilo almaktan korumakla kalmaz, vücutlarını başta kalp – damar hastalıkları olmak üzere birçok hastalığa karşı daha dirençli kılar.


8. Madde Bağımlılığı Riskini Azaltır


Tütün, alkol ve diğer keyif verici maddeler spor başarısını olumsuz etkiler. Bu gibi maddelere yönelme riskini azaltması da sporun çocuklara faydaları arasında yer alır. Hem takım içerisinde keyif verici zararlı maddelerin kullanımına izin verilmez, hem de genellikle bu zararlı alışkanlıkları teşvik edecek bir ortamları olmaz.


9. Takım Sporlarıyla İlgilenen Çocukların Uyum, Liderlik Ve Paylaşım Yetenekleri Gelişir


Bazen takımın lideri olmaları, bazen liderin komutlarına uygun olarak diğer arkadaşlarıyla uyum içinde hareket etmeleri gerekir. Takım çalışmasına ve paylaşımcılığa yatkın olurlar.


10. Reflekslerinin Güçlenmesini Ve Odaklanma Becerilerinin Artmasını Sağlar


Araştırmalar düzenli olarak yürümenin, spor yapmanın kişinin reflekslerinin hızlı ve güçlü, odaklanma becerisinin yüksek olmasını sağladığını göstermektedir.


Ayrıca;


Spor yapmak çocukların öz güvenini arttırır. Belleklerinin daha güçlü, zekalarının daha kıvrak olmasını sağlar. Olumsuz durumlarla daha kolay başa çıkabilmelerine yardım eder. Hayatta kazanmanın da, kaybetmenin de söz konusu olabileceğini ve kaybedince pes etmek gerekmediğini öğrenmelerine yardımcı olur. Spor yapma alışkanlığı olan çocuklarda kemik yıkımı daha geç başlar.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı BilgilerÇocuk HastalıklarıGenelDekorasyonModa ve Çocuk GiyimiHizmet Noktalarımız