Zeka gelişimi

Bir bebeğin zekâ gelişimi hamile kaldığınız andan itibaren yediğiniz besinlerle orantılıdır. Onun zekâsının gelişmesi için daha hamile iken, yediklerinize dikkat etmelisiniz. İlk olarak hamile olduğunuzu anladığınız ilk günlerden itibaren günde bir tane ceviz tüketmelisiniz.


Hamilelikte kesinlikle cıva içeren ürünlerini tüketmemelisiniz. Kalamar gibi besinlerde bulunan bu maddeyi kullanmamalısınızdır. Bunun yanı sıra kesinlikle sigara günde bir bardaktan fazla kahve tüketmemelisiniz.


Daha hamilelik zamanında annenin tükettiği besinler ile birlikte bebeğin beyin zekâ gelişimi başlar. Sonuçta bu uzun soluklu bir süreçtir bu nedenle de daha hamile iken dengeli sağlıklı bir şekilde beslenmeniz gerekir.


Hamilelik zamanından sonra da en önemli süreç; çocuk için 18 aydır. Bu süreçte de çocuk için mutlaka besinlere dikkat edilmelidir bunun yanı sıra da ek besinler de çok önemlidir. Tüm bunları iyice araştırmak bu şekilde de bebeğin gelişimine katkıda bulunmak gereklidir.


Besinlerin yanı sıra; seçtiğiniz oyuncaklar da çocuk için gerçekten de çok önemlidir buna göre oyuncaklar tercih edilmelidir. Onun zekâ gelişimine uygun olan tarzda oyuncaklar tercih edilmelidir. İzlediği çizgi filmler de gerçekten de geliştirici olmalıdır.


Eskiden olan çizgi filmler gerçekten de eğitici değildi, ancak son zamanlar da gerçekten de eğitici olan çizgi filmler vizyona girdi. Artık çocuklar bu şekilde, eğitici olan birçok şeyi öğrenebiliyorlar. O nedenle de gerçekten de yararlı oluyor.


Bunun yanı sıra da çocuğunuzun okuldan önce mutlaka anaokuluna gitmesi gerekiyor. Çünkü burada gerçekten de oyun oynayarak eğitiliyor okul konuları da gözünde korkutucu olmuyor. Bu şekilde de daha çok eğlenerek daha çok gelişmeye de devam ediyor.


Tabii ki de çocuğunuza olan tavrınız da gerçekten de çok önemli. Siz burada çocuğunuz ile arkadaş gibi olmalısınız onunla sürekli konuşmalısınız. Zaman zaman bazı şeyleri kendi başına yapmasını izlemelisiniz.


Her zaman ona karışmak yerine, tek başına sorunlarla nasıl başa çıkıyor bunu da izlemelisiniz. Ancak o zaman gerçekten de gelişimini de tamamlamış olur.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı BilgilerÇocuk HastalıklarıGenelDekorasyonModa ve Çocuk GiyimiHizmet Noktalarımız