Refakatçi

Refakatçi


Bir yakınınız, bir aile büyüğünüz bir sebeple hastanede veya evde bakım ve tedavi görerek; istirahat ederek zaman geçirmek durumunda kalırsa ona en iyi şekilde bakılması için bir refakatçi tutmaya ihtiyacınız olabilir. Damla Danışmanlık olarak başka birçok konuda olduğu gibi bu konuda da size yardımcı olmaya hazırız. CV portföyümüzde yer alan farklı yaş grubu ve cinsiyetteki, farklı özelliklere ve yeteneklere sahip eleman adayları arasından sizin kriterlerinize uygun birini bulmamızın uzun sürmeyeceğinden emin olabilirsiniz.

Evin sakinlerinden birinin veya bir aile büyüğünün bir kaza sonrasında veya geçirdiği bir hastalık yüzünden bir süre hastanede kalması veya evde yatması gerektiğinde birinin özel olarak onun bakımını üstlenmesi gerekebilir. Kişinin üstünü değişmek, temizliğini ve bakımını yapmak, tuvalete gitmek, yemek yemek gibi şeyleri kendi başına yapması mümkün olmayabilir; ayrıca yanında devamlı olarak kendisiyle ilgilenen birinin olması onun sıkılmasını ve moralinin bozulmasını engeller. İnsan psikolojisinden anlayan deneyimli ve şefkatli bir refakatçi hastanızın temel ihtiyaçlarını gidermesine yardımcı olur, onu oyalar, sürekli kendi durumunu düşünerek içini karartmasını engeller, ona bir şeyler okur, onu eğlendirecek meşguliyetler ve oyunlar bulur. Bazı hasta yakınları bunu yapmayı gerçekten arzu ederler ama şartları buna müsait olmayabilir. Bu yüzden birçok kişi hastasına tecrübeli ve güvenilir bir refakatçinin bakmasını tercih eder.

Sevdiğiniz, değer verdiğiniz bir insanın bakımını emanet edeceğiniz bir refakatçi elbette rastgele biri olmamalıdır. Anlaştığınız mesai saatlerine uyacak, güvenilir, hastanıza karşı sıcak ve şefkatli davranacak, ona moral verecek, gereken şekilde beslenmesini ve ilaçlarını zamanında almasını sağlayacak biriyle anlaşmalısınız. Hastanızın beslenmesi, temizlenmesi, yıkanması özel kurallara tabi ise anlaştığınız refakatçi bu konuda tecrübeli olmalıdır. Ayrıca hastayı dikkatle takip etmeli ve durumunda bir değişiklik gördüğü zaman bunu bildirmesi gereken kişilere bildirmelidir. Hasta odasını havalandırmalı, daima temiz ve düzenli olmasını sağlamalıdır. Tecrübeli ve soğukkanlı biri olmalı, ilkyardım konusunda bilgili olmalıdır ki beklenmedik bir olumsuzluk halinde doğru kararı verebilsin ve gerektiği gibi davranabilsin.

Refakatçinin neyi, ne kadar bilmesi gerektiği hastanızın durumuyla da bağlantılıdır tabii. Bakımı kolay olan hastalar da vardır ancak bazı özel vasıflara sahip ve deneyimli biri tarafından bakılması gerekenler de. Siz hastanıza nasıl bir refakatçinin bakması gerektiğini belirleyin yeterli, biz en kısa sürede uygun bir kişiyle buluşmanızı sağlamak üzere harekete geçmeye hazırız.

Daha fazla ayrıntı için: http://www.dadiniz.com/blog/refakatci

 

 

 

 
BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı BilgilerÇocuk HastalıklarıGenelDekorasyonModa ve Çocuk GiyimiHizmet Noktalarımız