Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nın, bu yıl 93.yılını kutlamaktayız. Bütün çocuklarımız bayramı kutlu olsun.


Türkiye Büyük Millet Meclisi’ nin açılma tarihi olan 23 Nisan 1920, padişahlıktan, saltanattan, monarşi ile teokrasiden, halkın demokrasi yönetimine, halkın kendi kendisini yönetmesine dayanan yönetim yapısına geçiş yaptığı tarihtir.  Anayasaya çok sonra resmi olarak giren“Cumhuriyetçilik” rejiminin, o dönemde yer almamasına karşın, fiilen de olsa “Cumhuriyetçilik” benimsenmiştir.


Mustafa Kemal Atatürk, ilk Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış gününü milletimize ve çocuklarımıza armağan etmiştir. Bu dünya tarihinde bir ilktir, bu Mustafa Kemal Atatürk’ün ne kadar düşünceli bir lider olduğunu göstermektedir.


Devletimiz dünden bugüne, çağlaşma ve gelişme yolunda uzun bir yol kat edip, bugünkü seviyesine ulaşmıştır. Ülkemizin şimdiki durumda olmasının mucididir, Mustafa Kemal Atatürk.


O dönemde, meclis açılmadan önce, ülkemiz işgal altındaydı, ekonomik yönden zayıftı ve halk kendi ülkesinde hiçbir haktan yararlanamıyordu. Halk bu sorunlarla boğuşurken, hükümet bu olanlara tepkisiz kalıyordu. Çözüm ise halkın kendi kendisi kurtarmasıydı. Yeni bir hükümet kurulmalı, daha sonra ülke işgalcilerden temizlenmeliydi.


Mustafa Kemal Atatürk ve bağımsızlık öncüsü aydınlar, yurdun çeşitli yerleri dolaşıp, toplantılar yaparak halkın bilinçlenmesini sağladılar. Gerekli çalışmalar tamamlandıktan sonra, ilk olarak aynı zamanda kurucu özellik taşıyan, birinci Türkiye Büyük Millet Meclisini açıldı. (23 Nisan 1920) ve Kurtuluş Savaşı ile vatan işgalcilerden kurtarıldı.


Atatürk ilke ve inkılâpları ile yeni Türk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti yapılandırılarak, tam anlamıyla “ Cumhuriyetle Yönetilen, Demokratik Bir Devlet” oldu.


Bilinmesi gereklidir ki, Türkiye Cumhuriyeti şu anki konumuna gelebilmek için, nice engelleri aşmıştır. Her Türk vatandaşı, bunu bilerek, milli benliğine ve vatanına sahip çıkmalıdır. Çocuklarımız bunun bilincinde, yetiştirildiği takdirde, daha iyi bir Türk toplumuna ve ülkesine yararlı bireyler olacaklardır.


 

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı BilgilerÇocuk HastalıklarıGenelDekorasyonModa ve Çocuk GiyimiHizmet Noktalarımız