Çocuk Bakıcısı

 

çocuk bakıcısı

Çocuk bakıcısı sözlük anlamı itibariyle çocuğun gelişiminde belirlenen saatler veya günlerde ona bakmakla yükümlü olan anneye yardımcı olan bireydir. Çocuk ve bebek bakıcısı seçimlerinde farklılık genellikle bakıcı adayın yaşı ve deneyiminde görülmektedir. Örneğin yeni doğmuş bir bebek için daha önceden annelik tecrübesi yaşamış kişilerin tercih edilmesi uygunken, çocuk bakıcısı adaylarında böyle bir kıstas olmasına gerek yoktur.

Çocuk bakıcısı seçiminde ön planda tutulması gereken kriterler ise çocuklar ile oynamayı seven, genç, dinamik, eğitici, sabırlı ve hoşgörülü kişiler tercih edilmelidir. Bakıcı ile ailenin benzer değerlere sahip olması da bakıcının alışma sürecini hızlı tamamlamasını sağlar.

Yatılı ve Tam zamanlı çocuk bakıcısı farkları;

Yatılı çocuk bakıcısı tercih eden kişiler genellikle yoğun iş temposuna ve esnek çalışma saatlerine sahip kişiler tarafından tercih edilmektedir. Bakıcı açısından 7/24 aynı ev içerisinde sürekli çalışma halinde bulunulması bakıcının verimliliğini de düşürmektedir. Bu nedenle aileler tam zamanlı çocuk bakıcısı seçeneklerini değerlendirmelidir.

Bakıcılar ile deneme süreci yaşanması ve çocuk-bakıcı ilişkisi sürekli olarak incelenmelidir. İletişim bozukluğu sağlanan bakıcılar çocuklarda huzursuzluk, yanlış eğitim veya bir takım sorunlara yol açabilmektedir. Tüm bu sorunlara ise profesyonel bir bakıcı bularak engel olabilirsiniz.

Profesyonel bir çocuk bakıcısı nasıl bulunur?

Dadiniz.com olarak sizlere profesyonel ve alanında uzman çocuk bakıcıları temin etmekteyiz. Bakıcı bulma süreci ise şu şekilde ilerlemektedir. İlk olarak Dadiniz.com ile iletişime geçerek taleplerinizi ulaştırmanız gerekmektedir. Dadiniz.com yönetimi isteklerinizi değerlendirerek CV başvuruları arasından size en uygun dadı adayını bulur. Adaylar ile görüşmeniz sağlanarak anlaşma sürecine geçilir. Bakıcı tarafından üstlenen görevler görüşme esnasında belirtilir bakıcı tarafından kabul edilirse anlaşma sağlanır. Aylık olarak belirlenen tutar karşılığında çocuk bakıcısı işe başlamaktadır.

Dadı ihtiyaçlarınızda Dadiniz.com ile iletişime geçmek için 0212 232 21 23 numarasından ulaşabilirsiniz.