h3n2 grip virüsü ve çocuklar

h3n2 grip virüsü ve çocuklar

Domuz gribine sebep olan h1n1 virüsünün değişime uğramış hali olarak tanımlanan h3n2 virüsü çocuklarda ve yaşlılarda daha ağır seyreden ve insana normal gribin eziyet ettiğinden biraz daha fazla eziyet eden bir gribe sebep oluyor. Normal gripte 2-3 gün içinde toparlanmak da söz konusu olabilirken h3n2 gribinin esir aldığı kişilerin toparlanması 1 hafta kadar sürebiliyor. Bu yeni virüs bağışıklık sistemi tarafından tanınmıyor ve vücudun virüse karşı nasıl bir tepki vereceği de net olarak bilinmiyor.


Bebekler, çocuklar, yaşlı insanlar ve hamile kadınları daha ciddi bir şekilde tehdit eden h3n2’den korunmak için elleri sıklıkla sabunla yıkamak ve öksürme-hapşırma sırasında burun ve ağzı bir şekilde mutlaka kapatmak gerekiyor. Burun, ağız ve gözlere kirli ellerle temas etmemek; kullanılan yüzeyleri sık sık temizlemek ve risk grubuna dahil olanlara grip aşısı yaptırmak da alınması gereken önlemler arasında. Ölümcül bir tehdit oluşturmayan h3n2 virüsü ile mücadele edebilmek için yeterince sıvı almaya ve dengeli beslenmeye de dikkat etmek gerekiyor. Bebeklerin ve küçük çocukların kısa sürede solup sararmasına sebep olan h3n2 grip virüsü kendini 38.5 derecenin üstünde ateş, baş-eklem ve kemik ağrısı, burun akıntısı, öksürük, soluk almada güçlük çekmek ve göz kızarıklığıyla gösteriyor. Yapılan tespitlere göre 2014 yılının ikinci haftasında olduğumuz şu dönemlerde görülen grip vakalarının büyük kısmı h3n2’den kaynaklanıyor.


Bu acımasız virüsün yakaladığı çocuklarınıza antibiyotik vermemelisiniz; virüsler antibiyotiklerden etkilenmiyor. Grip başlangıcındaki ilk 48 saatte etkili olan antiviral ilaçlar ise eş dost tavsiyesine değil doktor tavsiyesine göre kullanılmalı. Oldukça ağır bir klinik tablosu olan H3N2 virüsü başlangıç itibarıyla diğer grip türlerinden çok farklı görünmese de ezberimizdeki gripten daha ağır seyrediyor. Bu virüsten kaynaklanan gribe yakalananların 2-3 gün boyunca mümkün olduğu kadar istirahat etmesi gerekiyor.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı BilgilerÇocuk HastalıklarıGenelDekorasyonModa ve Çocuk GiyimiHizmet Noktalarımız