Anne olmaya hazır mısınız?

Bayanlar çok küçük yaşlarda “anne” olmak için heveslenmeye başlarlar. Daha küçük yaşlarda iken bebekleri ile oyun oynamaya başlarlar ve de o küçük bebeklerin anneleri olurlar. Gerçekten de ona yemek yedirirler  ihtiyaçlarını da görürler.


O bebeklere sevgilerini verirler, saçlarını tararlar, kıyafetlerine dikkat ederler. Yani aslında her kadının içinde vardır, anne olma duygusu. Şefkat duyguları vardır her zaman sevgilerini göstermeye devam ederler.


Daha çok küçük yaşlarda anne olmak için kendilerini hazırlarlar. Oysa anne olmak, sadece oyuncak bebek sevmek değildir. Buna hazır olup olmadığınızı bilmeniz gerekir. Komşu çocuklarını sevmek arada onları gezmeye götürmek de değildir.


Çocuklar her zaman sevimli olmazlar. Bir çocuğu yetiştirmek, onu hayata hazırlamak aslında sandığınızdan çok daha zordur. Onu hayata hazırlamak için kendinizden bolca ödün vermeniz gerekir. Birçok fedakârlık yapmanız gerekir.


Bir çocuğu büyütmek demek, bir birey hazırlamak demektir. Yani hem öğretmen olmak, hem bakıcı olmak, hem aşçı olmak, hem psikolog olmak demektir. Bunların bütünü olabilmek de gerçekten de çok zordur.


Belki kendinize zaman ayırmayı çok seviyorsunuz. Belki kendinizle ilgilenmeye bayılıyorsunuz. Ancak bir bebeğiniz olduğu zaman zamanınızın çoğunu ona vereceksiniz. Kendi vaktinizden çalacak ona hediye edeceksiniz.


Sadece çocuk olarak da kalmayacak. Onun yanında büyüdüğü zaman da olacaksınız. Hayata karşı tutumunda etkili olacaksınız  seçimlerini siz yönlendireceksiniz. Okul tercihleri sizin elinizde olacak bu şekilde de onun meslek seçimlerini etkileyeceksiniz.


Zor zamanları da olacak bu zamanlarda sadece anne değil, aynı zamanda “arkadaş” olmanız da gerekecek. Bazen çok yorgun bitkin olduğunuz zamanlarda bile, onun size ihtiyacı olacak siz kendi dertlerinizi unutup onun dertleri ile uğraşacaksınız.


Tüm bunları düşündüğünüz zaman gerçekten de anne olmaya hazır mısınız? Bir birey yetiştirmeye ve de kendinizden bolca ödün vermeye hazır mısınız? Bundan şikayet etmeyeceğinize ve de her şeye rağmen bunu göze aldığınıza emin misiniz? O halde hazırsınız, demektir.

Etiketler :anne , anne olmak
BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı BilgilerÇocuk HastalıklarıGenelDekorasyonModa ve Çocuk GiyimiHizmet Noktalarımız