Hemşire

Hemşire


Aileden biri kendisine uzun, hatta bazen çok uzun bir süre bakım verilmesini gerektiren bir hastalığa yakalandığı veya geçirdiği bir kaza yüzünden belirsiz bir süre boyunca kendisine bakamayacak hale geldiği zaman hayat birden değişir. Şaşkın ve sıkıntılısınızdır, sevdiğiniz biri bu durumda olduğu için üzüntü ve kaygı duyarsınız, ona en iyi şekilde bakmak istersiniz ama şartlarınız her zaman yanında bulunmaya uygun olmayabilir. Peki, hastanıza veya yaşlı yakınınıza mükemmel bir şekilde bakılmasını nasıl sağlayabilirsiniz? Bizimle, yani Damla Danışmanlık ile iletişim kurarak ve size tecrübeli bir hemşire bulmamızı isteyerek elbette. İnsan kaynakları sektöründe faaliyet gösteren ekibimiz 6 yıldır özel istihdam bürosu olarak da hizmet veriyor, böyle bir sorununuz olduğunda size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Hastalar veya bakıma muhtaç durumdaki yaşlı aile bireylerinin çok çeşitli ihtiyaçları olabilir. Bunların neler olabileceğine bakalım; kişinin gereken şekilde beslenmesi, ilaçlarını zamanında ve uygun dozda alması önemlidir. Hasta odası uygun bir şekilde düzenlenmeli, hastanın yatak içi bakımı yapılmalı, temizliği sağlanmalı, egzersiz yapması gerekiyorsa egzersiz yaptırılmalıdır. Bakımı aileden biri yapacaksa o da elinden gelenin en iyisini yapacaktır elbet, fakat tecrübeli bir hemşire ile çalışmak önemli avantajlar barındırır. Örneğin, deneyimli gözler kişinin durumundaki bir değişikliği hemen fark eder. İlkyardım konusunda bilgili bir hemşirenin beklenmedik bir durum söz konusu olduğunda ilk müdahaleyi en doğru şekilde yapacağı muhakkaktır. Ayrıca hastanın moral durumunu anlayabilmek, umutsuzluğa ve karamsarlığa düşmesine engel olmak, onu oyalayıp eğlendirecek şeyler yapmak gerekir. Bu konuda eğitimli ve deneyimli bir hemşireyle anlaştığınızda hastanıza fiziksel açıdan da, psikolojik açıdan da kusursuz bir şekilde bakılacaktır. Bu yüzden imkanı olan kişiler böyle durumlarda hastanın bakımının profesyonel biri tarafından yapılmasını tercih ederler.

Sevdiğiniz birinin sağlık sorunları olmasının, yatağa düşmesinin sizi ne kadar üzdüğünü biliyoruz. Bazı hallerde belki onun bakımını kendiniz de sağlayabilirsiniz. Fakat bazen durum hastaya bakım veren kişi için de zor bir hal alır, kendisi fazlasıyla yorulup yıpranabilir, sinirleri bozulmaya başlayabilir. Veya istese de bir sebeple ona bakması mümkün olmayabilir. Tecrübeli bir hemşire hastasına bakım verdiği gibi hasta yakınlarına da destek olacak ve yol gösterecektir. Bu da sürecin herkes için daha hafif geçmesini sağlar.

Böyle bir ihtiyacınız olduğunda sizi CV portföyümüzdeki uygun adaylarla buluşturmak için hemen harekete geçeceğimizden emin olabilirsiniz. Daha fazla bilgi için lütfen linki takip edin:

http://www.dadiniz.com/blog/hemsire

 

 
BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı BilgilerÇocuk HastalıklarıGenelDekorasyonModa ve Çocuk GiyimiHizmet Noktalarımız