Çocuğunun İngilizce Öğrenmesini İsteyen Ailelere Filipinli Bakıcılar

Çocuğunun İngilizce Öğrenmesini İsteyen Ailelere Filipinli Bakıcılar

Erken yaşta yabancı dil öğrenmek denilince akla ilk gelen dillerden biri İngilizce’dir. Çocukluk çağında İngilizce öğrenmenin daha kolay, daha kendiliğinden olacağına inanan birçok anne – baba çocuklarının bu niteliği kazanmasını isterler. “Filipinli bakıcılar neden çok tercih ediliyor?” sorusunun başta gelen cevaplarından biri de budur; çünkü Filipinler’den gelen bakıcılar İngilizce bilirler. Buna çocuklarla iyi anlaşmak, eğitim zamanlarıyla oyun ve eğlence zamanlarını iyi dengelemek, yatılı bakıcı olarak çalışmayı kabul etmek gibi özellikleri de eklenince neden bu kadar aranan bakıcılar oldukları daha iyi anlaşılır.


Çocukların yabancı dil öğrenme yaşı hakkında farklı görüşler bulunmaktadır. Genel bir rakam vermek gerekirse 3 yaşla ergenlik çağı arasındaki dönemin dil öğrenmek için en elverişli zamanlar olduğu söylenebilir. Hatta anne ve babadan biri için ana dilin İngilizce olması veya İngilizce bilen tarafın çocukla doğduğu andan itibaren sadece İngilizce konuşması koşuluyla bu eğitim bebeklik çağından da başlayabilir. Dışarıdan bir eğitmenle, örneğin bir Filipinli bakıcı ile anlaşarak 3 ve daha yukarı yaşlarda eğitime başlandığında çocuğun İngilizceyi bir İngiliz gibi konuşması söz konusu olmayacaktır, bu ancak bebeğin doğumundan itibaren ve sürekli olarak ikinci dile maruz kalmasıyla gerçekleşebilen bir durumdur. Bu şekilde bir anlaşma yaparak çocuğunuzun aynı anda İngilizce konuşmalara da maruz kalmasını sağlayabilirsiniz tabii. Araştırmalar aynı zamanda, düzenli olarak 2 dile maruz kalan bebeklerin her ikisini de anlayıp ayırt edebildiklerini gösteriyor.    


Fakat çocukluk çağında başlayan İngilizce eğitiminin kazanımları da oldukça fazladır. Her şey bir yana, yaşadığımız bu teknoloji çağında İngilizce mutlaka çeşitli şekillerde çocuğunuzun karşısına çıkacaktır. İşi için, karşısına yeni iş olanakları çıkması için, sosyal çevresini genişletmesi için İngilizce’ye ihtiyacı olacaktır. Çocukları sıkmadan, gerektiği zaman serbest bırakarak, gerektiğinde onlarla oyunlar oynayarak zaman geçiren nitelikli, şefkatli, saygılı ve uyumlu kişiler olarak bilinen ve ülkemizdeki sayısız ailenin memnun kaldığı Filipinli bakıcılar gerekbu açıdan, gerekse başka özellikleri dolayısıyla iyi ve güvenilir çocuk bakıcısı alternatifleri arasında yer almaktadırlar. Tam olarak istediğiniz özelliklere sahip, referanslı, işine engel teşkil edecek sağlık sorunları olmayan bir bakıcı bulmak için deneyimli, yasal, belge ve adres gösterebilen bir özel istihdam bürosu ile iletişim kurmayı unutmayın. Damla İnsan Kaynakları ailesi olarak bu konuda size yardımcı olmaya hazırız.


Filipinli dadı için tıklayın


Filipinli bakıcı için tıklayın

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı BilgilerÇocuk HastalıklarıGenelDekorasyonModa ve Çocuk GiyimiHizmet Noktalarımız