Bebeğin Doyduğunu Anlamanın 8 Yolu

Bebeğin Doyduğunu Anlamanın 8 Yolu

Özellikle ilk defa doğum yapmış bir anneyseniz, endişelerinizi doktorunuzla paylaşsanız da, bebek bakımı ile ilgili kitaplar okusanız da birtakım korkularınız ve pek çok sorunuz olur. Sizin durumunuzdaki kadınların en çok sorduğu sorulardan biri “Bebeğim doydu mu?” sorusudur. Anneler, doğal olarak, bebeklerinin her ihtiyacını mükemmel bir şekilde karşılama endişesi içindedirler. Çocuğunuzun üşümediğinden, bir yerinin ağrımadığından, kendini iyi ve güvende hissettiğinden, karnının doyduğundan emin olmak istersiniz. Bebeğin doyduğunu anlamak zor bir şey değildir, aşağıda size bu konuda yardımcı olacak ipuçları bulabilirsiniz.


1.Bir bebeğin doyduğundan emin olmak için yapılabilecek şeylerden biri bez kontrolüdür. Anne sütü ile beslenen 6 aylıktan küçük bir bebek, karnı doyuyorsa, günde 6 – 8 kere bezini ıslatır. Genel olarak bunun 4 – 5 kere küçük idrar, 3 – 4 kere büyük idrar şeklinde olması beklenir.


2.Bebeğin doğum ağırlığı, doğumdan sonraki ilk günlerde yüzde 5 – 6 oranında azalır. Bu, vücut sıvısının azalmasından kaynaklanan bir durumdur, panik yapmanızı gerektirmez. Karnı doyan bir bebek, 15 günlük olduğu yeniden doğum ağırlığına ulaşır.


3.Ağırlığının gereken miktarda artması da sütünüzün bebeğe yeterli geldiğini, onun doymasını sağladığını gösterir.


4.Meme emmekte olan bir bebek bir süre sonra emmeyi bırakır ve onu devam etmeye teşvik ettiğiniz halde tekrar ağzına almazsa büyük ihtimalle doymuş demektir. Bazen bu durum bebeğin hasta olmasıyla, kendini rahatsız hissetmesiyle de ilgili olabilir. Emmeyi bırakan bebeğinizi zorlamamalısınız, çünkü bu kusmasına yol açabilir.


5.Açlık, ruh halini de olumsuz etkileyen bir durumdur. Karnınız açsa mide bulantısı gibi fiziksel tepkileri yanı sıra huzursuzluk, odaklanamama, algıda düşme gibi sorunlar da yaşarsınız. Bebekler için de durum pek farklı değildir. Doymuş bir bebek sakin ve huzurlu görünür, uykuya kolayca dalar.


6.Yetersiz beslenmek bebeğin cilt tonunu etkiler. Bebeğinizin cilt tonunun iyi görünmesi ve yanaklarının sağlıklı, pembemsi bir renkte olması da doymuş olduğunu gösteren işaretler arasında yer alır.


7.Kaşıkla beslenmekte olan bir bebek, bir şeyler yeme isteği duyduğunu hafifçe öne eğilerek ifade eder. Doyduğu zaman da vücudunu geriye çeker.


8.Ek gıda ile beslemekte olduğunuz bebeğinizin doyup doymadığını ağzı boşken tepkileri gözleyerek anlayabilirsiniz. Açken sabırsızdır, kaşığı ağzına uzatmanız için gözünüzün içine bakar. Doyduğu zaman ağzını açmakta isteksiz davranır ve başını çevirir.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı BilgilerÇocuk HastalıklarıGenelDekorasyonModa ve Çocuk GiyimiHizmet Noktalarımız