İngilizce Bilen Abla Çocuğunuza Değer Katar

İngilizce Bilen Abla Çocuğunuza Değer Katar

İnsanların yabancı dil öğrenmesi için en uygun çağların çocukluk çağları olduğunu biliyor muydunuz? İdeal ikinci dil öğrenme yaşı konusunda farklı tezler olsa da genel görüş en doğru zamanın 2 yaş ile 15 yaş arası olduğu, bundan sonraki dönemlerde yabancı bir dil öğrenmenin bu dönemde olduğundan daha zor olacağı yönündedir. Bu dönemin kendi içerisindeki en ideal döneminin ise 2-7 yaş aralığı olduğu belirtiliyor. Bu gerçeğin bilincinde olan aileler bunun ilerisi için iyi bir yatırım olacağını düşünerek çocukları için bir İngilizce bilen abla tutma yoluna gidiyorlar. Damla İnsan Kaynakları şirketine yapılan başvurular, günümüzün anne babalarının giderek küçülen dünyamızda 1 veya daha fazla yabancı dil bilmenin çocukları için ciddi bir artı olacağının farkında olduklarını gösteriyor.


İngilizce bilen çocuk bakıcıları bakımını üstlendikleri çocukla kuru kuruya İngilizce konuşmakla yetinmiyor, çocuğun seviyesine uygun oyunlar icat ediyor, şarkılar ve tekerlemeler öğretiyorlar. İngilizce bilen abi veya abla sayesinde çocuk eğlenerek, sıkılmadan, üstünde baskı hissetmeden ikinci bir dil öğrenmeye başlamış oluyor. Takdir edersiniz kiküçük yaştaki çocukların herhangi bir şeyi isteyerek öğrenmelerini sağlamanın yollarından biri eğlendirerek öğretme yoluna gitmektir. Bu yüzden, yabancı dil bilen bakıcı arayan ailelerin iyi bir çocuk bakıcısının sahip olduğu vasıflara sahip olan biriyle anlaşmalarında fayda var. Çocuğunuza dil öğretecek olan kişi öğreteceği dilde yetkin olmasının yanında güler yüzlü, dikkatli, sabırlı, çocukları seven ve güvenilir biri olmalı. Diyelim ki bir İngilizce bilen abla buldunuz ve onunla anlaştınız; bu abla çocuğunuza kendini sevdirebilmeli, bu durumda ona bir şeyler öğretmesi de daha kolay olacaktır çünkü.


Çocuklarının yabancı dil öğrenmesini arzu eden anne babaların bazı şeylere dikkat etmesi gerekiyor. Örneğin çocuğun dil öğrenmesine yoğunlaşıp duygusal ve sosyal gelişimini arka plana atmak doğru bir tutum olmaz. Çocuğa bu konuda baskı yapmak, çok ısrarcı olmak, çok şey beklemek çocuğun dil öğrenmek bir yana konuşma bozukluğu ve kekemelik gibi sorunlar yaşamasına sebep olabilir. Evet, erken dönemde İngilizce veya başka bir başka yabancı lisanı öğrenmek ergenlik sonrası dönemine göre daha kolay oluyor fakat bunun böyle olmasını sağlamak için dil eğitiminin gereken şekilde verilmesi lazım. Dil eğitimi çocuğa yaşına uygun materyaller eşliğinde verilmeli, çocuğun öğrendiği şeyleri yerli yersiz sergilemesi istenmemeli. Dil öğrenmenin uzun süreli ve yavaş seyreden bir süreç olduğunu da unutmamak gerekiyor.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı BilgilerÇocuk HastalıklarıGenelDekorasyonModa ve Çocuk GiyimiHizmet Noktalarımız