Yaz Aylarında Çocuklarla Baş Etmenin 6 Yolu

Yaz Aylarında Çocuklarla Baş Etmenin 6 Yolu

Evdeki okul çağındaki çocuk veya çocuklar tatile girdiğinde zamanlanmış günlük etkinliklerden, rahatlama zamanlarından, keyifli gezilerden oluşan bir dönem geçirmeyi ve güzel bir tatil yapmayı hayal edersiniz, ancak işler her zaman düşündüğünüz gibi gitmez. Yaz aylarında çocuklarla baş etmek bazen oldukça zorlayıcı olabilir. Ebeveynliğin günlük zorluklarına kapılmak öyle kolaydır ki, tatil yaparken bile sorunları farklı bir şekilde çözmenin yollarını göremezsiniz. Aşağıdaki tavsiyelerin bu açıdan işinize yarayacağını umuyoruz.


1.Sakin Olmayı Seçmek


Çocuğunuz sinirini, stresini dışa vururken sizin de ona katılmanız çok kolaydır. Ancak bu, onun gerginliğini arttırmaktan başka bir işe yaramaz. Gerekirse gevşeme, rahatlama teknikleri hakkında bir araştırma yaparak bu konuda kendinizi geliştirin. Konu ne olursa olsun, soğukkanlı bir yaklaşım çözümü hızlandırır.


2.Değiştirebileceğiniz Tek Kişi Kendinizsiniz


Çocuğunuzun davranışlarını değiştirmeye çalışmak yerine, etkileşimlerinizde neyi modellemek istediğinize odaklanın. Bağırmak, utandırmak, çocuğunuzu etiketlemek, kızgın bir sessizliğe bürünmek gibi davranışlara başvurursanız çocuğunuz da meselelere bu şekilde yaklaşan biri olur. Sakin tepkileriniz veya durumu değiştirmeye yönelik akıllıca davranışlarınız hem ortamın sakinleşmesine ve gerginliğin azalmasına yardım eder, hem de ona iyi örnek olmuş olursunuz.


3.Kendi Tepkilerinizi Gözleyin


Bir durumda gereksiz, öfkeli, çözüm getirmeyen bir tepki verdiyseniz, sakinleştiğiniz zaman o zaman başka neler yapabileceğinizi düşünün. Belki çocuğunuzu da alıp dışarıya çıkabilir ve açık havanın rahatlatıcı etkisinden faydalanabilirdiniz? Belki bilinçli olarak sakin kalmayı tercih edebilir veya öfkenizin büyüklüğünü fark edip, yatışmak ve mesele üzerinde düşünmek için oradan biraz uzaklaşabilirdiniz?


4.İşe Yarayan Şeylere Odaklanın


İşler yolunda gitmediği zaman genellikle olumsuz şeylere, neyin yanlış olduğuna odaklanırız. Ama aslında bunun tersine, nelerin iyi gittiğini gözlememiz gerekir. Ağız dalaşlarına veya zorlayıcı davranışlara odaklanmak kolaydır. Ancak bu, çoğu zaman hiçbir çözüm getirmeyen ve stres seviyemizi arttıran bir tutumdur. İşlerin iyi gittiği zamanlardaki dinamikleri fark ederseniz ailecek iyi zaman geçirmek için daha çok yol bulursunuz.


5.Birlikte Eğlenin Ve Rahatlayın


Birlikte keyifli zaman geçirdiğiniz zaman vücudunuzdaki kimyasallar harekete geçer ve size “İyi hissediyorum” mesajını verirler. Ailecek eğlendiğiniz zamanlarda çocuklarınızın çatışmaya girmesi ve sorun çıkarması ihtimali azalır.


6.Durmadan Değişik Şeyler Yapmak Zorunda Değilsiniz


Beraber eğlenmek, her zaman yolda olmayı veya orijinal etkinlikler yapmayı gerektirmez. Yaz için büyük planlar yaptığımız olur ama şunu da unutmamak gerekir: “Az, bazen çoktur!” Bu yüzden, sıradan olduğunu düşündüğünüz aktiviteleri es geçmeyin. Bunların okullar açıkken yapılmasıyla tatil sırasında yapılması farklıdır aslında. Yazın, yarın için tamamlanacak ödevler veya yıkanıp ütülenmesi gereken okul kıyafetleri hakkında düşünmek gerekmez ve yatma – kalkma saatleri de daha esnektir. Bu yüzden, aşağıdakiler gibi etkinlikler de planlayın:


*Teknolojiden uzak durmak


*Birlikte kitap okumak


*Piknik yapmak


*Yıldızları seyretmek


*Bir kukla gösterisi hazırlamak


*Amaçsızca dolaşmak

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı BilgilerÇocuk HastalıklarıGenelDekorasyonModa ve Çocuk GiyimiHizmet Noktalarımız