Neden Filipinli Dadı Sorusunun 5 Cevabı

Neden Filipinli Dadı Sorusunun 5 Cevabı

Çocuk bakıcısı arayan ailelerin son birkaç yıldır Filipinli dadı adaylarını özellikle tercih ettiği görülüyor. Bu talebin sebeplerini merak edenler için bir araştırma yaptık. İşte “Neden Filipinli dadı?” sorusunun 5 cevabı:


1.Filipinli dadılar iyi derecede İngilizce biliyorlar


Bir veya birkaç yabancı dil bilmenin insanın ufkunu ve çevresini genişleteceğini, önüne çıkacak iş fırsatlarının sayısını arttıracağını, internete daha hakim olmasını sağlayacağını biliyorsunuzdur. Peki, insanların çocukluk çağında daha kolay ve çabuk bir şekilde yabancı dil öğrendiğini biliyor musunuz? Bu görüşü destekleyen çok sayıda bilimsel araştırma var. Bu yüzden birçok anne – baba çocukları için bir Filipinli bakıcı tutmayı tercih ediyorlar. Filipinli dadılar, ülkelerinin resmi dillerinden biri İngilizce olduğu için bu dili iyi derecede konuşabiliyorlar. Bunun Filipinler’den gelen bakıcıların ısrarla aranmasındaki başlıca etkenlerden biri olduğunu söyleyebiliriz.


2.Filipinli bakıcılar çocukları anlıyor ve onlarla iyi anlaşıyorlar


İyi bir çocuk bakıcısı çocukların dünyasına girebilmeli, gerektiği zaman çocukla çocuk olabilmelidir. Ayrıca hem disiplinli, hem de eğlenceli olabilmelidir. Filipinli dadı adayları bu niteliklere sahip olmalarının yanında şefkatli ve güler yüzlü olmalarıyla da çocukların gönlünü kazanıyorlar.


3.Filipinli dadılar yatılı bakıcı olarak çalışabiliyorlar


İş, spor, sanat ve sosyete dünyasında yer alan, yoğun bir sosyal hayatı olan birçok anne babanın sosyal faaliyetleri iş saatinden sonra da devam ediyor. Bu durumdaki aileler doğal olarak yatılı çocuk bakıcıları ile anlaşmak istiyorlar. Türk bakıcılar daha çok gündüzlü olarak çalışmayı tercih ediyor. Bu da yatılı olarak çalışmayı kabul eden Filipinli dadıları 1 adım öne çıkarıyor.


4.Filipinli çocuk bakıcıları temiz ve bakımlı olmaya önem veriyorlar


Evinize girecek, çocuğunuzun bakımını üstlenecek, belki mutfak işlerine yardımcı olacak, bazen konuklarınıza servis yapacak olan bakıcınızın temizliğine, giyimine dikkat eden biri olmasını istersiniz, değil mi? Filipinli dadılar bu açıdan da iyi puan alıyorlar.


5.Filipinli dadılar çalışkan, saygılı ve uyumlu bir yapıya sahipler


İşvereniyle gereksiz çatışmalara girmeyen, işten kaçmayan, üstlendiği işleri mükemmel bir şekilde yerine getiren, işvereninin evindeki kuralları kısa zamanda kavrayan ve bunlara uyum gösteren, her zaman nazik ve saygılı davranan bir bakıcı arayanlar Filipinli dadıları tercih ediyorlar.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı BilgilerÇocuk HastalıklarıGenelDekorasyonModa ve Çocuk GiyimiHizmet Noktalarımız