Bebek kıyafeti seçerken nelere dikkat edilmeli?

Bebek kıyafeti seçerken nelere dikkat edilmeli?

Bir çocuğunuz varsa bebek kıyafeti seçimi konusunda tecrübeniz de vardır fakat ilk bebeğinizi bekliyorsanız ne tip kıyafetler almanız gerektiğinden onları nasıl temizlemek gerektiğine kadar birçok soru vardır aklınızda. Bebek kıyafeti seçerken dikkatli olmalısınız tabii; doğru seçilmemiş giyim eşyaları bebeğin sıkıntı duymasına ve hassas cildinin zarar görmesine sebep olur. Size bu önemli konuda yardımcı olabilmek amacıyla derlediğimiz bilgilerin listesi aşağıda, işinize yarayacağını umuyoruz:


Bir bebeğin giysi değişimi ihtiyacı yetişkinlerinden farklıdır, daha yoğundur; öncelikle bunu bilmeniz gerekiyor. İlk zamanlarda bebeğiniz hızla büyüyecek ve kıyafetleri ona küçük gelecektir, bu yüzden bir kerede çok fazla parça almanıza gerek yok. Bebeklerin ihtiyacı olan giysilerin listesini inceleyip bunları tamamlamalı ve yeterli miktarda yedek giysi de hazırlamalısınız. Zira bebeklerin terlememesi için üstlerinin günde birkaç kere değiştirilmesi gerekir. Fakat abartıya kaçmayın; şunu unutmayın ki yakınlarınız size hediye olarak giyim eşyaları da getirecekler, bazıları bebeğinin az kullanılmış kıyafetlerini teklif edecek. Biliyorsunuz bebek – çocuk kıyafetleri konusunda böyle bir değiş tokuş adettendir ve bu gayet de güzel bir adettir.


Kıyafet seçimini yaşadığınız yerin iklimine ve bebeğin doğacağı mevsime göre yapmalısınız.


Bebeğin kıyafetlerini beklenen doğum ağırlığına göre seçmelisiniz.


Doğal ipliklerden yapılmış ütü gerektirmeyen giysiler bebekler için en idealidir. Bebek kıyafeti seçerken sentetik kumaştan yapılmış olanlardan uzak durun ve pamuklu ürünleri tercih edin.


Çok dantelli, bağcıklı, saçaklı kıyafetler pek kullanışlı değildir.


Seçtiğiniz bebek kıyafetleri bebeğin başının kolayca geçmesi için geniş veya açılır kapanır yakalı olmalıdır. Bebeğin altını kolayca açmanızı sağlayacak özellikte olmalarına da dikkat etmelisiniz.


Bebek giysileri genel olarak şu özelliklere sahip olmalıdır: Doğal malzemelerden yapılmış, çok fazla süs – püs detayı olmayan, kolayca giyilip çıkarılabilen, içinde kolaylıkla hareket edilebilen ve yumuşak.


Bebeğiniz için sağlıklı malzemelerden yapılmış çoraplar ve şapkalar almalısınız. Çoraplar bebeğin ayaklarını sıkmamalı. Başının üşümemesi için de mevsime uygun ve sağlıklı malzemelerden yapılmış hafif, sıkmayan bereleri tercih edin.


Kış mevsiminde doğum yapacaksanız kışlık kıyafetler alacaksınız tabii ki. Kazak ve hırkaların çok tüylü, çok kalın olmamasına dikkat edin.


Aldığınız kıyafetlerin dikiş yerlerine dikkat etmelisiniz, bu kısımlar sert ve kalın olmamalı.


Bebeğin giyim eşyalarını herhangi bir deterjanla değil bebek giysileri için üretilmiş özel ürünlerle yıkamalısınız. Aldığınız kıyafetleri kullanmadan önce yıkamayı da unutmayın. Bunların kullanma ve yıkama talimatlarını okumanızda da fayda var. Ayrıca bebek kıyafetlerini saklarken güve ilacı, naftalin vb. ürünler kullanmamalısınız.


Son olarak; ilk zamanlarda kendi kıyafetlerinizin de kolay temizlenebilir şeyler olmasında fayda var. Çünkü bebek kucağınızdayken kusarak veya altını ıslatarak sizin üstünüzü de kirletebilir.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı BilgilerÇocuk HastalıklarıGenelDekorasyonModa ve Çocuk GiyimiHizmet Noktalarımız