İyi Bir Dadı Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?

İyi Bir Dadı Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?

Çocuk sahibi olduktan sonra hayata başka bir gözle bakmaya başlarsınız; artık her şey onun içindir, çocuğunuza sunabileceğiniz en iyi şartları sunmak istersiniz. Çalıştığınız için veya başka bir nedenle dadı bulmak istediğiniz zaman da iyi bir dadı ile anlaşmak istersiniz doğal olarak. Peki çocuğunuza bakacak, saatler boyunca, bazen gün boyunca onun yanında kalacak olan kişide ne gibi özellikler aramanız gerekir? Aşağıda bununla ilgili bazı ipuçları bulabilirsiniz:


*İyi bir dadının sahip olması gereken en önemli özelliklerden biri çocukları ve işini seven, sabırlı biri olmasıdır. Bebekler ve küçük çocuklar bütün sevimli, şirin tavırlarına karşın bazen insanın sabrını zorlayacak şeyler yapabilirler. Çocukları sevmeyen, işini zorunluluktan dolayı yapan biri onlara karşı sabırlı ve anlayışlı davranamaz.


*Çocuk bakıcısı kendine hedef olarak bu işte ilerlemeyi, daha iyi olmayı koymuş; yıllar boyunca bakıcılık yapmayı düşünen biriyse uzun zaman yanınızda kalma ihtimali daha yüksek olur. Bu konu önemlidir, çünkü küçükler kendilerine bakım veren kişiye bağlanırlar. Sıklıkla bakıcı değiştirmek çocuğunuzun psikolojisini olumsuz etkiler.


*İyi bir dadı bir çocuğu beslemenin, temiz tutmanın ve gerektiği zaman uyutmanın yeterli olmadığını bilir ve onun diğer ihtiyaçlarını da karşılar. Yani çocukla oyunlar oynar, onun konuşmasının ve el becerilerinin gelişmesine yardımcı olur, sohbet eder, gezdirir. Çocuğa onu oyalayacak bir ortam hazırlayıp kendi özel işlerine bakmaz, gerektiğinde onun oyunlarına dahil olur, sorularını cevaplar ve her zaman etrafında olarak güvenliğini sağlar.


*Soğukkanlılık da iyi bir bakıcıda bulunması gereken bir özelliktir. Dadınız ev kazaları, aniden ortaya çıkan sağlık sorunları veya başka sorunlar karşısında sakin davranacak ve yapılması gereken şeyleri çabuklukla yapacak biri olmalıdır.


*İyi bir çocuk bakıcısı mesai saatlerine saygılı olur, olağanüstü durumlar dışında işine her zaman zamanında gelir, bunu yapmayacaksa makul bir sebep beyan eder ve bunu zamanında yapar.


*Dadının sağlıklı, enerjik ve neşeli biri olması da önemlidir. Böylece küçük çocukların hareketliliğiyle baş edebilir.


*Şartlarınız elveriyorsa eğitimli ve tecrübeli bir profesyonel dadı ile çalışmak en iyisidir. Çocuk bakımı eğitimi almış, çalışarak bu eğitimi pekiştirmiş referans sahibi bir dadının vereceği bakım hizmeti her açıdan yeterli ve kaliteli bir hizmet olacaktır.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı BilgilerÇocuk HastalıklarıGenelDekorasyonModa ve Çocuk GiyimiHizmet Noktalarımız