Neden Herkes Filipinli Bakıcı Arıyor?

Neden Herkes Filipinli Bakıcı Arıyor?

Dünyanın en çok insan gücü ihraç eden ülkelerinden biri olan Filipinler’den gelen çocuk bakıcısı, ev işleri yardımcısı gibi ev personelleri ülkemizde ve dünyanın birçok ülkesinde hizmet sektöründe çalıştırılmak üzere sıklıkla tercih ediliyor. Varlıklı ailelerin Filipinli bakıcı arayışının giderek artması akla talebin neden bu kadar yaygın olduğu sorusunu getiriyor. Aşağıda bu konuyla ilgili merakınızı giderecek maddeler görebilirsiniz. Sıraladığımız özellikler bitin Filipinli dadılar için geçerli değil elbette ama saygın bir insan kaynakları şirketiyle bağlantı kurarak veya çok güvendiğiniz bir yakınınızın sağlam referansını dikkate alarak yanlış tercih yapma olasılığını minimuma indirebilirsiniz.


* İngilizce Filipinlerin resmi dillerinden biri, bu yüzden bu ülkeden çalışmak amacıyla ülkemize gelen bakıcı ve yardımcı adaylarının hemen hepsi iyi derecede İngilizce biliyor. Bu durum Filipinlilerin çocuğuna İngilizce bilen bakıcı arayan ailelerin ilgisini çekmesine yol açıyor. Bazı araştırmalar ana dilindeki gelişimini kısmen tamamlamış, basit cümleleri düzgün bir şekilde kurmaya başlamış olan 3 yaş civarındaki çocukların rahatlıkla ikinci bir dili öğrenmeye başlayabileceklerini gösteriyor. Böylece, Filipinli bakıcılar, çocuklarının okul öncesi dönemde İngilizce öğrenmeye başlamasını arzu eden ailelerin dikkate alacağı alternatiflerden biri haline geliyor.


*”Neden Filipinli bakıcı?” sorusunun belli başlı yanıtlarından birinin Filipinli eleman adaylarının yatılı bakıcı olarak hizmet vermeye sıcak bakmaları olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu adalar ülkesinden gelen eleman adaylarının neredeyse hepsi ailelerini ülkelerinde bırakmış oluyorlar ve çalışarak onlara maddi yardımda bulunmak istiyorlar. Bu yüzden, güvenilir bir ailenin yanında yatılı olarak çalışmak onlar için sorun teşkil etmiyor. Ülkemizde yatılı yardımcı / bakıcı olarak çalışmak isteyen kişilerin sayısı ise pek fazla değil. İş adamları, sahne dünyasının, spor dünyasının yıldızları, sıklıkla seyahat eden aileler…yoğun bir iş ve sosyal hayatı olan pek çok kişi çocuklarına günün sınırlı saatlerinde değil devamlı olarak bakım verilmesini tercih ediyorlar. Doğal olarak Filipinli yardımcılar böyle bir arayışı olan kişilerin ilgi alanına giriyor.


*Çocukları sevmek, onlara anlayış ve şefkatle yaklaşmak iyi bir çocuk bakıcısının olmazsa olmaz özelikleri arasındadır biliyorsunuz. Birçok ailenin deneyimleri Filipinli dadıların bu önemli özelliği taşıdığını gösteriyor. Çocuğun bakıcısını sevmesi önemlidir, bu bazen annenin bakıcıyı kıskanmasına bile yol açabilir ama öte yandan çocuk için gayet güzel bir şeydir, değil mi? Çocuğunuzun bakıcısının yanında kendini iyi, mutlu ve güvende hissetmesini istersiniz. Filipinli bakıcıların çoğu bakım verdikleri çocuklara bu duyguları hissettirebiliyorlar.


*Evinizde çalışan çocuk bakıcısı veya yardımcının nazik ve saygılı biri olmasını istersiniz mutlaka. Filipinlerden gelen eleman adayları kültürleri gereği otomatikman bu özelliklere sahip olan insanlar. Bu, hem ailelerin hoşuna gidiyor, hem de çocuklar üzerinde çok olumlu etkileri oluyor.


*Filipinli bakıcı adayları oldukça çalışkan insanlar, görüşme sırasında istediğiniz her şeyi eksiksiz olarak belirtir ve anlaşırsanız büyük ihtimalle taleplerinizin hepsi karşılanacaktır. İşten kaçmak, kaytarmak, işini eksik yapmak çoğu Filipinlinin kitabında yazmıyor. Çeşitli Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinde hizmet sektörü için en çok tercih edilen yabancı eleman adayları arasında yer almalarının sebeplerinden biri de bu.


*Çocuğunuz için en iyisinin tatlı bir disiplin olduğunu düşünüyorsanız Filipinler’den gelmiş bir bakıcı isteğinizi karşılayacaktır. Çocuğu eğlendirmeyi, mutlu etmeyi bildiği kadar gerektiği zaman uyumasını, gerektiği zaman bazı çalışmalar ve etkinlikler yapmasını sağlamayı da bilir.


*Temizlik ve düzen sizin için önemliyse yine Filipinli bakıcılarla görüşmelisiniz. Kişisel temizliklerine de, yaşadıkları ortamın temizliğine de dikkat ederler.


Filipinli Bakıcıdan Memnun Olmamak?


Elbette mümkün. Filipinliler’in birçok ülkede evlerde, otel ve restoranlarda çalıştıkları ve çoğu zaman performanslarıyla beğeni kazandıkları bir gerçektir. Bu beğeniyi birtakım vasıfları sayesinde kazandıkları da öyle. Fakat elbette ki bu ülkenin vatandaşı olan herkesin aynı özelliklere sahip olması beklenemez. Kimse size bakıcınızdan hiçbir şikayetiniz olmayacağının garantisini vermez. Başvurduğunuz firma belli konularda araştırma yapacaktır ama bakıcı adayının niyetini okuyamayacaktır, değil mi? Ayrıca görüşmeler sırasında verilen her kişisel bilginin doğru olmaması, belli bir olumsuzluğun saklanması gibi durumlar da söz konusu olabilir. Bu konuda yapabileceğiniz şey yanılma payınızı çok düşük tutacak şekilde davranmaktır. Bir insan kaynakları şirketinden yardım isteyecekseniz şirketin deneyimini, saygınlığını, güvenilirliğini çok iyi araştırın. Referans isteyin. Her ihtimale karşı bir deneme süresi koyun. Bakıcıdan memnun kalmamanız halinde ne gibi alternatifler sunulduğunu sorgulayın.


Filipinli Bakıcınızla İyi Anlaşmak, Kalıcı Olmasını Sağlamak İstiyorsanız:


*Onun köleniz değil ücretli çalışanınız olduğunu unutmayın. Ailenin bir parçası olduğunu hissettirin, bu daha hevesli çalışmasına yol açacaktır. Önce onun bunu sömürmeyecek biri olduğundan emin olmalısınız tabii.


*İnternet imkanı sağlayın, bu onlar için çok önemli.


*Ülkemizde yeniyse yemeklerimize de alışık değildir. Zaman içine mutlaka bir kısmını sevecektir ama başlangıç için evinizde bakıcınızın damak tadına uygun gıda maddeleri de bulundurun.


*Bağımsız bir odası olmalı. Bu zorunlu değil ama ufak tefek kişisel bakım gereçlerini sağlamanız da iyi olur.


Bakıcınızın Da Dinlenmesi Gerektiğini Unutmayın


Siz dinlenmek, istediğiniz zaman dışarı çıkabilmek, işlerle ilgilenmek istiyorsunuz, değil mi? Bunun için serbest zamanlara ihtiyacınız var ve çocuğunuz siz yanında olmadığınız zaman da keyifli, güvenli, temiz ve tok olmalı. Dinlenmeli, gezmeli, öğrenmesi gereken şeyleri öğrenmeli, yeteneklerini geliştirmeli. Sizin için bunları sağlayan bakıcınızın da dinlenmeye, ilgilenmek istediği başka şeylerle meşgul olmaya ihtiyacı olduğunu unutmayın. Ona izin vermek istemiyorsanız ekstra ücret ödemeniz gerekir. Fakat haftada 1 gün izin kullanmayı da isteyebilir ve bu hakkıdır. Mümkünse ona bu izin yapma olanağını sağlayın. Ayrıca izin günü için de küçük bir ödeme yapmalısınız.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı BilgilerÇocuk HastalıklarıGenelDekorasyonModa ve Çocuk GiyimiHizmet Noktalarımız