Yabancı Dil Bilen Bakıcı Arayanlara Tavsiyeler

Çocuğunuz için gündüzlü veya yatılı olarak çalışacak bir yabancı dil bilen bakıcı arıyorsanız erken çocukluk dönemlerinin ikinci, üçüncü bir dili öğrenmek için en uygun zamanlar olduğunu biliyorsunuz demektir. Sizin durumunuzda pek çok aile var, anne babalar yabancı dil bilmenin çocuklarına ilerleyen zamanlarda büyük avantajlar sağlayabileceğinin farkındalar ve bu konuda eğitimli, güvenilir kişilerden destek almak istiyorlar. Yabancı dil bilen oyun ablası veya dadı seçerken dikkate almanız gereken şeyler konusunda bilgi edinerek doğru bir seçim yapma şansınızı arttırabilirsiniz. Yazımızın size bu açıdan faydalı olacağını umuyoruz.


Eğitimli, nitelikli, deneyimli bir bakıcı seçmek istiyorsanız öncelikle yasal belgelere sahip, adres gösteren, referansları olan güvenilir bir istihdam bürosu ile bağlantı kurmalısınız. Sonuçta haftanın belirli günlerinde birkaç saat boyunca veya yatılı olarak evinizde bulunacak, çocuğunuzla zaman geçirecek biri söz konusu. Bu kişinin sabıkası olup olmadığı, genel sağlık durumu, referansları gibi detayları öğrenmek durumundasınız. Ayrıca yabancı bakıcı, örneğin bir Filipinli bakıcı arıyorsanız onun yasal durumu, ülkemizde ve sizin istediğiniz şekilde sorunsuzca çalışıp çalışamayacağı hakkında bilgi edinmeniz; bazen de çalışabilmesi için bazı yasal işlemler yapmanız gerekir. Yasal platformda çalışan tecrübeli istihdam büroları müşterilerine tavsiye edecekleri adayları titizlikle seçer, onlar hakkında en azından önemli temel bilgilere sahip olmaya özen gösterirler.


Günümüzde İngilizce bilen bakıcı adayları ciddi bir talep görmekle beraber Fransızca, Almanca, İspanyolca, Rusça, Japonca bilen bakıcılar da aranıyor. Böyle bir arayışa girecekseniz görüşeceğiniz bakıcı adaylarının çocuğunuzun öğrenmesini istediğiniz lisanı mükemmel bir şekilde bilmesini istersiniz tabii ama tek kriteriniz bu olmamalı. Görüştüğünüz yabancı dil bilen bakıcı adaylarının bildiklerini öğretmek konusunda yetenekli olup olmadığını da sorgulamalısınız. Bakıcının çocuklarla iletişim kurmakta iyi olup olmadığı da önemlidir, çocuk sahibi olan biri bu açıdan daha iyi bir alternatif teşkil eder. Bu alanda eğitim almış veya daha önce çocuk bakıcılığı yaparak tecrübe edinmiş birini de tercih edebilirsiniz.


Yabancı dil bilen bakıcılar bir çocuk bakıcısının sahip olması gereken sabır, şefkat, hoşgörü, güler yüz gibi özelliklere de sahip olmalıdırlar. İyi bir bakıcı disiplinli bir şekilde eğitim verir, fakat diğer yandan bakımını üstlendiği çocuğun dikkatinin hangi noktada dağıldığını, ne zaman sıkılmaya, algılamamaya başladığını, ne zaman mola vermesi ve dinlenip eğlenmesi gerektiğini de bilir.


Anlaştığınız bakıcının bu işte tecrübesi varsa daha önce çalıştığı yerlerle görüşerek mesai saatlerine saygı gösterip göstermediğini, yersiz bahanelerle işini aksatıp aksatmadığını öğrenebilirsiniz. Böyle bir şansınız yoksa görüşme sırasında bu gibi konulardaki beklentilerinizi net bir şekilde ortaya koymalısınız. Düzenli ve sürekli olarak çalışacak birini bulmaya çalışmanız gerekir, çünkü sıklıkla bakıcı / eğitmen değiştirmek çocuğunuzun üstünde olumsuz bir etki yapar.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı BilgilerÇocuk HastalıklarıGenelDekorasyonModa ve Çocuk GiyimiHizmet Noktalarımız