Çocuklarda Diş Hekimi Korkusu

Çocuklarda Diş Hekimi Korkusu

Bir çocuğun diş hekimi ile ilk tanışma olayı sırasında yaşadığı şeylerin bu açıdan bütün hayatını etkileyebileceğini biliyor muydunuz? Çocukluk çağında bir sebeple diş doktorlarından ürkenbireylerin bu durumu yaşları büyüdüğü zaman da devam edebiliyor. Çocuklarda diş hekimi korkusu çeşitli nedenlerden kaynaklanabiliyor ve bu sorun genellikle basit önlemlerle ortadan kaldırılabiliyor.


Diş Doktoruna Gitmeyi Hiçbir Zaman Bir Tehdit Unsuru Olarak Kullanmayın


Çocukların birçok korku yaşamaları doğaldır ve yanlarında söylenen yersiz, yanlış cümleler korkularının körüklenmesine yol açar. Ebeveynler olarak bu konuda hassas davranmalısınız. Çocuğunuzu, istediğiniz bir şeyi yapmadığı veya olumsuz bir davranışına ısrarla devam ettiği için diş hekimine götürmekle tehdit ederseniz doğal olarak dişçiden korkacaktır.


Kötü Deneyimlerinizi Çocuğunuza Anlatmayın, Siz De Korkuyorsanız Bunu Belli Etmeyin


Şu veya bu sebeple acı verici bir diş tedavisi süreci yaşamış olabilirsiniz veya tanıdığınız birinin yaşadığı olumsuz şeyler sizi etkilemiş olabilir. Bir yetişkin olarak siz de diş doktoruna gitmekten korkuyor olabilirsiniz, sizinle aynı durumda olan yetişkinlerin sayısı emin olun ki hiç de az değil. Fakat çocuğunuzun ağız ve diş sağlığı sizin için önemliyse ona bu durumunuzu yansıtmamalısınız.


Dişlerine İyi Bakmayan Çocuğunuzu Doktor Fikriyle Korkutmayın


Çocuğunuz dişlerini gerektiği şekilde fırçalayıp temizlemiyorsa dişleriyle ilgili sorunlar yaşayacaktır ve elbette ki bunu istemezsiniz. Fakat onu fırçalamadığı dişlerinin başına gelebilecek kötü şeylerle korkutur, tedaviye gidip iğne vurulmak zorunda kalacağını söylerseniz doktora gitmeyi istemeyecektir.


Doğru Diş Hekimini Tercih Etmek Önemli


Uzman pedodontistler (Çocuk diş hekimi) çocuk psikolojisi hakkında da bilgi sahibidirler. İlk seansı genellikle tedaviye başlamaya değil, çocukla tanışıp iletişim kurmaya ayırırlar. Muayenehaneleri bir çocuğun hoşuna gidecek, kendisi iyi hissetmesini sağlayacak şekilde dekore edilmiştir. Tedavi planlamasına çocuk hastalarını da dahil eder, onların dişlerini kontrol ve tedavi etmekle kalmayıp diş sağlığı konusunda bilinçlenmelerini de sağlarlar. Boyut ve içerik açısından yetişkinler için kullanılanlardan farklı materyaller kullanır, hastalarına eğlenceli bir ortam sunarlar. Çocuğunuz için doğru bir diş hekimi seçmeye özen gösterirseniz bu konuda yaşayacağınız sorunlar da minimuma iner.


Çocuğunuzu Sıklıkla Diş Hekimine Götürmeyi İhmal Etmeyin


Çocuğunuzu 1 yaşından itibaren diş doktoruna götürmeye başlarsanız hekime alışması daha kolay olur. Böylece ağız – diş problemlerine erken teşhis konulmasını ve ağır sonuçlar yaşanmadan tedavi edilmesini de sağlamış olursunuz.


Tedavinin Diş Hekimi Korkusu Yüzünden Ertelenmesinin Bedeli Ağır Olabilir


Zamanında tedavi edilmeyen bir sağlık sorununun ilerleyeceğini mutlaka biliyorsunuzdur. Bu tabii ki diş sorunları için de geçerlidir. Tedavisi geciken ağız ve diş sorunları dişlerin çürümesine, hatta bazen kaybedilmesine yol açabilir. Bu yüzden çocuğunuzun diş hekiminden korkmaması için elinizden geleni yapmalı, böyle bir korkusu varsa da korkuyu ortadan kaldırmanın yollarını araştırmalısınız.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı BilgilerÇocuk HastalıklarıGenelDekorasyonModa ve Çocuk GiyimiHizmet Noktalarımız