Mükemmel Bebek Bakıcısı Nasıl Bulunur?

20 kişiye “Mükemmel bebek bakıcısı nasıl olur?” sorusu sorulsa muhtemelen en az 4 – 5 tane farklı cevap alınırdı. Zira bu konudahemen herkesin göz önünde bulundurduğu ortak özelliklerin yanı sıra ailelerin kendi durumlarına ve ihtiyaçlarına özgü istekleri de vardır. Örneğin çocuğunuzun okul çağından önce İngilizce öğrenmeye başlamasını istiyorsanız İngilizce bilen bakıcı adayları sizin için özellikle uygundur. Mükemmel bakıcı bazı aileler için sadece sürekli olarak çocuklarıyla ilgilenen kişidir, bazıları için ise hem çocuklarına bakan, hem de evlerinin günlük işlerini yapan bir personeldir.


İdeal bebek bakıcısı herkes için tam olarak aynı kişi olmasa da bu konuda doğru seçimi yapmak için çocuk bakıcısı seçerken bütün ailelerin belli bazı noktaları dikkate almaları gerekir.


Mükemmel Bebek Bakıcısı İle Buluşmak İçin Öncelikle İhtiyaçlarınızın Listesini Yapın


Kendinize aşağıdaki soruları sorup net cevaplar oluşturursanız aradığınız bakıcıya daha kısa sürede ulaşırsınız.


*Gündüzlü bakıcı mı, yoksa yatılı bakıcı mı bizim için daha iyi?


*Yerli bakıcı mı, yabancı bakıcı mı ihtiyaçlarımıza daha iyi cevap verir?


*İşe alacağım bakıcı mutlaka çocuk gelişimi veya benzer bir bölümden mezun olmuş, eğitimli biri mi olmalı? Yoksa çocuk bakıcılığı alanında tecrübesi ve referansları olan, iyi bir bakıcının sahip olması gereken temel özellikleri taşıyan biri olması yeterli mi?


*Bakıcımızın çocuğumuzla ilgilenmesi yeterli mi, yoksa aynı zamanda ev işlerine de yardım etmeli mi? (Bu konuda iyi düşünmenizi tavsiye ederiz. Bakıcınızın temel görevi bebeğinize bakmak olmalı, en çok ona zaman ayırmalı. Üstüne çok fazla ev işi yüklerseniz çocuğunuzun yanında, onunla birlikte bir şeyler yaparak, oyun oynayarak, bir şeyler öğreterek geçirdiği süre azalacaktır.)


Mükemmel Bebek Bakıcısı Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?


Yukarıda da belirttiğimiz gibi ideal bebek bakıcısı ile ilgili kriterler kişiye göre değişebilir ama bazıları herkes için geçerlidir. Örneğin kimse yüzü gülmeyen ya da acil durumlarda eli ayağı birbirine dolaşan bir çocuk bakıcısı ile çalışmak istemez. İş saatlerini sürekli olarak aksatan bir bakıcı kimsenin hoşuna gitmez. Aşağıda iyi bir bebek bakıcısının taşıması gereken genel özellikleri görebilirsiniz:


*Çocukları sever, onlarla rahat ve doğal bir şekilde iletişim kurar


*Fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklıdır. Üstlendiği işleri yapacak ve bakım verdiği çocuğa ayak uyduracak enerjiye sahiptir.


*Güler yüzlü ve pozitiftir.


*Sabırlı ve anlayışlıdır. Çocukların yetişkinlere bazen sıkıcı ve yorucu gelen davranışlarına ve oyun oynama tarzlarına anlayışla yaklaşır. Tekrar eden sorulara, yaramazlıklara karşı sabırlıdır.


*Yaratıcıdır. Bir bebeği oyalamanın ve onun dikkatini dağıtmanın yollarını bulabilir.


*Temiz bir insandır, çevresini ve çalışma ortamını da temiz tutar. Baktığı bebeğin her zaman temiz olmasına dikkat eder.


*Gerektiği zaman kuralcı ve disiplinli, gerektiği zaman esnek ve hoşgörülüdür.


*Soğukkanlıdır. Beklenmedik olumsuz durumlarda paniğe kapılmaz. Kısa sürede kendini toparlar ve yapılması gerekenleri yapar.


Gündüzlü Bakıcı ile Çalışmanın Avantajları


*Evinizde ekstra bir yaşam alanı oluşturmanız, banyo ve tuvalet kullanımı için yeni bir düzenleme yapmanız gerekmez.


*Evinizin içinde genel olarak daha rahat davranırsınız. İstediğiniz kıyafetle dolaşırsınız. Akşamları çocuğunuzla, geceleri eşinizle baş başa kalırsınız.


*Gündüzlü bakıcıların çoğu Türk’tür. Böylece çocuğunuz dilimizi ve kültürümüzü bilen biriyle birlikte zaman geçirir. Ayrıca oturma izni gibi şeylerle uğraşmanız gerekmez.


Yatılı Bebek Bakıcısı ile Çalışmanın Avantajları


*Çalışıyorsanız işten eve aceleyle gelme gereği duymazsınız.


*Davetler ve toplantılar sorun olmaz. Bakıcınız izin günü dışında her zaman evinizde olduğundan bebeğinizi ona bırakarak gündüz, akşam veya gece saatlerinde rahatça dışarıya çıkabilirsiniz.


*Kendinize, öz bakımınıza, sosyal hayatınıza daha çok zaman ayırabilirsiniz.


*Hastalık, uyku rutini gibi şeyler için tutmanız gereken akşam nöbetlerini bakıcıyla paylaşabilirsiniz.


*Güvendiğiniz birini bakıcının yanında kalması için ayarlayıp eşinizle birlikte birkaç günlük bir kaçamak yapabilirsiniz.


Bebek Bakıcısı Mutlaka Eğitimli Mi Olmalı?


Hayatının ilk aylarında bakıcının bebeğin beslenme, temizlik ve uyku gibi temel ihtiyaçlarıyla ilgilenmesi ve emniyette olmasını sağlaması yeterlidir. Ancak, bebek büyüdükçe onun zihinsel ve ruhsal gelişimini destekleyecek şeyler de yapmak gerekir. Eğitimli bir bakıcı bakımını üstlendiği bebeğe yaşına ve gelişim durumuna uygun bir şekilde yaklaşır, oynayabileceği en ideal oyunları bulur.


Eğitimli bebek bakıcısı denilince aklınıza sadece üniversite mezunları veya meslek liselerinin ilgili bölümlerinden mezun olmuş kişiler gelmesin. Çocuk gelişimi, ilkyardım kuralları, bebek bakımı gibi konulardaki kurslara veya eğitim programlarına katılmış biri de size yardımcı olabilir. Böyle birini tercih ederseniz sertifika ve benzeri belgelerini görmeyi unutmayın.


Deneyimli Bir Bebek Bakıcısı ile Çalışmak Daha Mı İyi?


Özellikle ilk defa anne oluyorsanız tecrübeli bir bakıcı ile anlaşmanız tabii ki daha iyi olur. Hem anne, hem de bakıcı deneyimsiz olursa ve yakın çevrede anneye destek olacak başka biri yoksa işler bir süre pek yolunda gitmeyebilir. Bu her gün bir felaket yaşayacağınız anlamına gelmez elbette ama sıklıkla şaşkınlık, korku, hatta bazen panik gibi duygular yaşayabilirsiniz. Sizi çok korkutan bir olay belki pek de önemli bir şey değildir ama siz tecrübesiz olduğunuz için bunu bilemezsiniz.


Tecrübeli bir bebek bakıcısı bebeğinizin beslenme ve uyku düzeni, altının değiştirilmesi, genel temizliği ve banyosu gibi konuların daha kıs sürede düzene girmesini sağlar. Yanınızda böyle biri olunca siz de daha çabuk öğrenirsiniz, birtakım doğal annelik endişelerinden daha kısa sürede kurtulursunuz.


Bebek Bakıcısı Seçerken Sağlık Taraması İsteyin


İşe alacağınız bakıcının kronik veya bulaşıcı bir hastalığı olmadığından emin olmalısınız. Böyle bir hastalık bebeğiniz için de, ailemizdeki diğer kişiler için de bir tehdit oluşturabilir. Size kapsamlı bir sağlık raporu sunabilecek kişileri tercih edin.


Çocuk Bakıcısı Seçerken Adayların Psikolojik Durumlarını Da Dikkate Alın


İşe alacağınız bakıcının fiziksel sağlık durumunu sorgulamakla yetinmeyin. Ruh halinin sağlıklı olduğundan, psikolojik sorunları olmadığından da emin olun. Pozitif, iletişim becerisine sahip, güler yüzlü ve sosyal bir bakıcı bebeğiniz için daha faydalı olur.


Mükemmel Bebek Bakıcısı ile Buluşmak İçin Başvurabileceğiniz Kanallar


*Diğer ebeveynler: Arkadaşlık ettiğiniz, komşuluk yaptığınız, iş yerinde veya sosyal ortamlarda birlikte olduğunuz anne – babalardan fikir ve yardım alabilirsiniz.


*Dadı, bebek veya çocuk bakıcısı danışmanlık şirketleri: Güvenilir bir danışmanlık firması ile bağlantı kurarak bebeğiniz için aradığınız özelliklere sahip iyi bir bakıcı bulabilirsiniz.


*Kreş ve anaokulu öğretmenleri: Genellikle çevrelerinde bebek bakıcılığı yapabilecek kişiler vardır. Kendileri de bu işe part time olarak talip olabilirler.


*Gazete ilanları: Günlük gazetelere “Yatılı / gündüzlü bakıcı arıyorum”, “Bebek bakıcısı arıyorum” türünden ilanlar verebilir veya bakıcı adaylarının vermiş olduğu ilanları gözden geçirip aralarında size uygun adayların bulunup bulunmadığına bakabilirsiniz.


*Üniversite öğrencileri: Çocuk gelişimi ve benzer alanlarda eğitim almakta olan üniversite öğrencileri bebek bakıcısı veya oyun ablası gibi pozisyonlarda çalışıp tecrübe kazanmaya eğilimli oluyorlar.


*Au pair sistemi: Aradığınız bakıcıyı ülkemize turist ya da öğrenci vizesi alarak gelmiş olan ve anne yardımcılığı yapmaya hevesli olan gençlerin arasında da bulabilirsiniz. Bu kişilerin, Türkiye’de 6 ay veya daha uzun bir süre kalacak olmaları durumunda, çalışma vizesi almaları gerekiyor.


Mükemmel Bebek Bakıcısı İçin Damla Danışmanlık ile Bağlantı Kurabilirsiniz


20 yılı aşkın süredir aileler, bireyler ve iş yerleri için çeşitli personeller temin ediyoruz. Zengin portföyümüzde Filipinli bakıcı adayları, gündüzlü ve yatılı dadılar, yerli ve yabancı bakıcılar, oyun abisi ve oyun ablası olarak hizmet verebilecek eleman adayları, gölge öğretmen, engelli çocuk bakıcısı, ikiz bebek bakıcısı gibi birçok alternatif yer alıyor.


Bize başvurup aradığınız bakıcının özellikleri, sağlayacağınız şartlar, ödeyeceğiniz ücret, çalışma süreleri ve görev tanımı gibi konularda bilgi verirseniz sizi en kısa zamanda sizin için en uygun olan bebek bakıcısı adayı ve adaylarıyla buluşturabiliriz.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı BilgilerÇocuk HastalıklarıGenelDekorasyonModa ve Çocuk GiyimiHizmet Noktalarımız