Oyuncaklar çocuk gelişimini etkiliyor

Oyuncaklar; ne işe yararlar? Sadece bebeğinizin ya da çocuğunuzun oyun oynaması eğlenmesi için mi gerekli oluyor? Elbette ki hayır! Oyuncak seçimleriniz, bebeğinizin ya da çocuğunuzun zihinsel gelişiminde de çok büyük rol oynuyor.


Eski zamanlarda çocuklar hep bebeklerle arabalarla oynuyorlardı. O nedenle de kız çocukları için anne olmak, erkek çocuklar içinse araba sahibi olmak vardı hayallerde. Ancak zaman gelişiyor. Artık milenyum çağı çocukları için oyuncak seçimleri de farklı oluyor.


Günümüzde çocukların çoğu artık evcilik oynamak yerine, yapboz Lego gibi oyuncakları tercih ediyorlar. Bu şekilde de parçaları birleştirme yeteneğine sahip oluyorlar. Bu da onların düşünmelerini sağlıyor beyinlerini de geliştiriyor.


Çünkü beyinlerini sürekli zorluyorlar bu da gelişimi yanında getiriyor. Mesela; siz her gün basket oynamaya başlasanız. Bir gün, iki gün, bir ay derken sonunda basket atmayı öğrenebiliyorsunuz. İşte aynen bu şekilde çocuklar da sonunda beyinlerini geliştirebiliyorlar.


Üstelik de artık günümüzde her yaş grubu için farklı oyuncaklar bulunuyor. Öncelikle çocuğunuzun yaşına uygun olan oyuncakları tercih etmelisiniz. Küçük yaşlarda çocuklar için minik oyuncakları seçmemeleri gerektiğini bilmelisiniz.


Bunun yanı sıra da çocuğunuz oyun oynarken, oynadığı oyuna göre bazen ona yardımcı olmalı bazen de hiç karışmamalısınız. Zorlukları tek başına atlatabilmenin değerini ancak bu şekilde anlayabilir. Siz onun oyuncakları ile birlikte kendisini geliştirmesini sağlamalısınız.


Bir de tüm bunların dışında oyuncak fiyatlarına dikkat etmelisiniz. Kaliteli malzemelerden oluşmuş olan ürünleri almalısınız. Ucuz diye çocuğunuz için zararlı maddeleri içeren ürünleri alırsanız, çok büyük bir yanlış yapmış olursunuz.


Yani anlayacağınız; çocuklar için seçtiğiniz oyuncaklar bile onların gelişiminde çok büyük bir önem taşırlar. Üstelik de yeni gelişmeye başlayan bir çocuk için bu durum gerçekten de çok önemlidir. Sizlerin bunun bilincinde olarak oyuncaklar almanız gerekir.


Sadece eğlenmek için değil, aslında öğrenmek için oyuncaklar ile oynamalıdır bu şekilde de aslında daha çok küçük yaşlarda iken, gelişimi için büyük bir adım atmalıdır.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı BilgilerÇocuk HastalıklarıGenelDekorasyonModa ve Çocuk GiyimiHizmet Noktalarımız