İdeal Dadıyı Seçerken Dikkat Edilecek 10 Nokta

İdeal Dadıyı Seçerken Dikkat Edilecek 10 Nokta

İdeal dadı tanımı aileden aileye farklılık gösterebilir. Çocuklarının İngilizce öğrenmesini isteyen aileler daha çok Filipinli bakıcı adayları üzerinde dururlar, çünkü birçoğunun İngilizcesi iyi düzeydedir. 0 – 2 yaş dönemindeki bebekler için bir bebek hemşiresi veya çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında eğitim almış bir bebek bakıcısı ile anlaşılması tavsiye edilir. Problemli veya engelli bir çocuk için onunla özel durumunun gerektirdiği şekilde ilgilenebilecek bilgi ve donanıma sahip bir çocuk bakıcısı tutulmalıdır. İdeal dadıyı seçmek iki yönlü bir iştir; bir yandan iyi bir çocuk bakıcısının sahip olması gereken temel özellikler, bir yandan da ailelerin özel talepleri söz konusudur. Bu konuda genel olarak dikkat edilmesi gereken noktaları aşağıda bulabilirsiniz:


1.Çocuğunuza bakım verecek kişiyi kendi imkanlarınızla ya da bir danışmanlık firması ile bağlantı kurarak bulabilirsiniz. Profesyonellerden yardım almak işinizi kolaylaştırır. Bu durumda karşınıza aradığınız kriterlerin tamamına veya büyük kısmına sahip olan adaylar çıkarılır, böylece gereksiz görüşmelerle zaman kaybetmemiş olursunuz. Ayrıca adayların sağlık ve sabıka durumu gibi detaylarla uğraşmanız gerekmez, zira bu gibi işler anlaştığınız firma tarafından halledilir.


2.İdeal dadıyı seçmek için bir firmadan yardım almayı düşünüyorsanız bu firmayı titizlikle seçmelisiniz. Yasal zeminde çalışan, eleman temini işini yapmak için gerekli bütün evraklara sahip olan bir firmayla çalışmaya dikkat etmelisiniz.


3.Kısa süre içinde bir bakıcı bulmanız gerekse bile böyle önemli bir konuda aceleci davranmaktan kaçınmalısınız. Adayları her yönden incelemeli, kişisel ve sosyal özelliklerinin yanında aile yaşantıları hakkında da araştırma yapmalısınız.


4.Öncelikleriniz ve ihtiyaçlarınızdan oluşan bir liste yapmak işinizi kolaylaştırır. Bakıcınızdan, iyi bir çocuk bakıcısında olması gereken şefkat, çocuk sevgisi, güler yüzlülük, sabır ve hoşgörü, iş disiplini gibi özellikler dışında neler bekliyorsunuz? Çocuğunuzun belli bir konuda gelişmesini, örneğin yabancı dil veya satranç öğrenmesini ya da bir müzik aletini çalmasını istiyorsanız ona göre bir seçim yapmanız gerekir. Eğitimli bir dadı istiyor olabilirsiniz, yatılı bir bakıcı arıyor olabilirsiniz. Bunları eksiksiz olarak listeleyin.


5.İlk defa anne – baba oluyorsanız tecrübeli bir dadı aramayı tercih edin.


6.İdeal dadıyı seçerken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de adayların uzun süre çalışmak niyetinde olduklarından emin olmaya çalışmaktır. Sıklıkla bakıcı değiştirmek küçük çocuklara, başta güven duygusunun zedelenmesi olmak üzere birtakım zararlar verebilir.


7.Görüştüğünüz adayların iyi bir çocuk bakıcısı denilince akla gelen temel özelliklere sahip olduklarından emin olmalısınız. Bu özellikler çocukları ve işini sevmek, sabırlı, anlayışlı, merhametli ve sorumlu olmak, mesai saatlerine dikkat etmek, sınırlarını bilmek, ölçülü bir otoriterliğe sahip olmak, güler yüzlü olmak olarak sıralanabilir. Çocuğunuz çok hareketliyse dadısı da ona ayak uydurabilecek kadar hareketli ve sağlıklı olmalıdır.


8.Bazı eğitimler görmüş, sertifikalar almış adaylarla görüşürken bunlarla ilgili belgelerini görmeyi talep etmeli ve belgelerin geçerli olduğundan emin olmalısınız.


9.Adayların referanslarını kontrol etmeyi unutmamalısınız.


10.Bakıcınızdan neler istediğinizi ve ona ne gibi şartlar sağlayacağınızı açıkça ve eksiksiz olarak ifade etmeniz çok önemlidir. Sonradan ortaya çıkan ve talepler veya yerine getirilmeyen vaatler sorunlara yol açabilir.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı BilgilerÇocuk HastalıklarıGenelDekorasyonModa ve Çocuk GiyimiHizmet Noktalarımız