Bebeğinizi Anne Sütü İle Beslemeniz İçin 6 Sebep

Bebeğinizi Anne Sütü İle Beslemeniz İçin 6 Sebep

Anne sütünün bir besin maddesinden çok daha fazlası olduğunu biliyor musunuz? Annenin, bebeğin doğmasıyla beraber salgılamaya başladığı süt öyle faydalı özelliklere sahip ki bebek sağlığı ve gelişimi için ondan daha üstün bir şey bulunamadı şimdiye kadar. Bu yüzden uzmanlar bebeklerin altıncı aydan sonra uygun ek gıdalar da verilerek en az 1 yaşına kadar anne sütü ile beslenmesini tavsiye ediyorlar.


Anne Sütünün Faydaları


1.Enfeksiyonlara Karşı Direnç Kazandırır


Anne sütünün içeriğindeki enzimler bebeğin enfeksiyonlara karşı doğal bir bağışıklık kazanmasını sağlar. Özellikle kolostrum (İlk süt, ağız sütü) olarak bilinen sarımsı renkli yoğun sıvı yenidoğan için çok faydalıdır. Bu sıvının annenin virüslere veya bakterilere maruz kalması durumunda üretmeye başladığı antikorlar beslenme sırasında bebeğe geçerek sindirim sisteminde, burnunda ve boğazında koruyucu bir tabaka oluşmasını sağlar.


2.Obezite Riskini Azaltır


Yeterli bir süre boyunca emzirilen bebeklerde aşırı kilo alma riski diğerlerine göre daha düşüktür. Çünkü bu şekilde beslenmek bebeklerde doygunluk hissi oluşturur ve daha iyi beslenme alışkanlıkları kazanmalarını sağlar.


3.Hazımsızlığı Önler


Anne sütünün faydaları arasında bebeği gaz oluşumu, karın şişkinliği, kusma, reflü gibi genel olarak hazımsızlık olarak anılan sindirim sistemi sorunlarına karşı korumak da yer alır.


4.Bazı Kronik Hastalıklara Yakalanma Riskini Azaltır


Meme emerek beslenen bebeklerin koroner kalp hastalıkları, diyabet ve çölyak gibi kronik hastalıklara yakalanma riski daha düşüktür.


5.D Vitamini Ve Flor Dışında Bütün Besin Maddelerini İçerir


Bebeğin 6 ay boyunca ihtiyaç duyduğu bütün besinler anne sütünde mevcuttur. Bunun tek istisnası D vitamini ve flordur. Annenin yeterince sütü varsa, bebeğin, 6 aylık oluncaya kadar, bu ikisi dışında hiçbir ek besin maddesine ihtiyacı yoktur.


6.Bebek İçin Doğal Bir Sakinleştiricidir


Anne sütünün olumlu etkilerinden biri de bebeğin daha az ağlamasını ve daha rahat uyumasını sağlamaktır.


Anne Sütünün Kalitesi Nasıl Arttırılır?


*Sağlıklı beslenmeye büyük özen gösterin. Menülerinizde sebze, meyve, protein ve karbonhidrat bulunmasına dikkat edin.


*Her gün en az 10 – 12 bardak su için.


*Omega 3 ve probiyotikler sütünüzün miktarını ve kalitesini arttırır. Doktorunuzla bu konuda neler yapmanız gerektiğini konuşun.


*Yeterince ve rahat uyumaya dikkat edin.


*Kafeinli içecek tüketiminde ölçülü olun. Bu tip içecekler sütünüzü azaltabilir ve uyku kalitesini bozabilir.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı BilgilerÇocuk HastalıklarıGenelDekorasyonModa ve Çocuk GiyimiHizmet Noktalarımız