Yaz Sezonu İçin Bebek Bakımı Tüyoları

Bahar geldi, yazın gelmesi de yakındır. Havalar giderek ısınacak ve sıcak havalarda ona göre bebek bakımı yapmak gerekecek. Aşağıda bebekleri bunaltıcı sıcaklardan korumak için yapılması gereken şeyler hakkında bilgiler göreceksiniz, bu bilgileri dikkate almanızı tavsiye ederiz.


Bebeklerin başının her mevsimde, bütün hava şartlarında korunması gerekir. Yaz aylarında bunun için mevsime uygun şapkalar kullanabilirsiniz. Bebek güneşe çıkacağı zaman başında siperlikli bir şapka olmalıdır. Şapkanın sağlıklı bir kumaştan yapılmış olmasına dikkat etmelisiniz.


Yaz aylarında bebeklere sağlıklı kumaşlardan dikilmiş ince ve dökümlü kıyafetler giydirmek gerekir. Bebekler yaşamlarının ilk 1 ayında soğuğa karşı fazla duyarlı olurlar ve bu dönemde ısı değişikliklerinden özenle korunmalıdırlar. Yeni doğan döneminde bebeğin kıyafetleri ortam ısısına göre ayarlanmalıdır. Yazın tek kat pamuklu kıyafetler genellikle yeterli olur. Akşamları hava serinlediğinde kolları ve bacakları kapatan giysiler kullanılabilir. Özellikle gündüz kıyafetleri açık renkli olmalıdır.


Yazın her gün ılık suyla banyo yapmak bebekleri çok rahatlatır. Fakat bunu yaparken haftada 2 kereden fazla sabun ve şampuan kullanmamak gerekir. Zira bu kadar sıklıkla kozmetik ürünler kullanmak cildin doğal koruyucu bariyerinin bozulmasına yol açar. Banyodan sonra vücudun hava almasının engelleyecek yağlı kremler yerine hafif bir nemlendirici losyon kullanmak iyi olur.


Yaz aylarında bebek bakımı yaparken dikkat edilmesi gereken konulardan biri de isilik ve bebek bezi pişiği sorunlarını önleyecek tedbirler almaktır. Bu durumlar yazın daha sık yaşanır. Bunun için öncelikle bebeğin bezi sıklıkla değiştirilmelidir. Ayrıca bebeğin bezi ılık suyla temizlenip hava temasıyla kuruması için bir süre açıkta bırakılmalıdır. Pişiği önlemek için boya, koku vb. katkı maddeleri içermeyen bir krem kullanılmalı ve krem incecik bir tabaka halinde uygulanmalıdır.


Bebekleri yaz ishalinden korumak için sık sık el yıkamak ve hijyen kurallarına çok dikkat etmek gerekir. Yaz sezonunda mikroorganizmalar daha çabuk ürer ve gıda maddeleri çabuk bozulur; bu da ishal vakalarının artmasını getirir. Anne sütüyle beslenen bebeklere gelince; onların ishale yakalanma riski daha düşüktür ama hiç ishal olmayacaklar diye bir şey yoktur.


Bebekleri güneşten korumak önemlidir ama güneş ışınlarının faydalı etkilerinden yararlanmaları da gerekir. Güneş koruyucu krem kullanmak insanı rahatlatan bir tedbirdir, fakat bu tip kremlerin fazla kullanılması bebeğin vücudundaki gözenekleri kapatır ve güneş ışınları aracılığıyla D vitamini almasını engeller. Bu yüzden bebekleri sabah 10’dan önce ve akşam 16’dan sonra dışarı çıkarmak doğru olur. Bu saatlerde güneş ışınları çok yakıcı değildir, güneş kremi kullanmak zorunda kalmayabilirsiniz, bebeği sadece uygun bir şekilde giydirerek ve şapka takarak da koruyabilirsiniz. Ama bebeğinizi güneşin yüksek olduğu saatlerde dışarıya çıkaracaksanız koruyucu bir ürün kullanmalısınız.


Anne sütü ile beslenen bebeklere dışarıdan su vermek genellikle gerekmez. Ek gıda kullanmaya başlayan bebeklere ise her ek gıda öğününden sonra mutlaka su verilmelidir. Sıcaklığın çok yüksek olduğu günlerde bebeklere gün içinde farklı zamanlarda su vermek ve sulu gıdalar yedirmek faydalı olur. 

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı BilgilerÇocuk HastalıklarıGenelDekorasyonModa ve Çocuk GiyimiHizmet Noktalarımız