Bir bebek bakıcısının yapması gerekenler nelerdir?

Bir bebek bakıcısı bazı sorumlulukları üstlenmektedir. Bu sorumluluklarını eksiksiz olarak yerine getirmesi bebeğin bakımının iyi yapılması bebeğin kısa süre içerisinde ince duyularının gelişmesine ve daha birçok olumlu etkiye sebep olmaktadır. Bir bebek bakıcısı bazı konuları aile işbirliği ile yapmalı ve bebeği her zaman kontrol altında tutmalıdır.


Bir bebek bakıcının yapması gerekenler:



  • Bebek bakıcısı çocuğun gelişimi hakkında aileden bilgi alarak bebek bakımına başlamalıdır.

  • Bebek bakımına başladığı andan itibaren bebeği gözlemlemeli ve gerekirse notlar almalıdır. Bu notları ve konuları aile ile sık sık masaya yatırmalı ve birlikte çözüm aranmalıdır.

  • Bebek bakıcısı bebek bakımı konusundaki deneyimlerini zaman zaman aileye aktarmalı ve o evde olmadığı zamanlarda nelerin yapılması gerektiğini hatırlatmalıdır. Bu işlem haftada bir olabileceği gibi 15 günde bir de olabilir burada asıl önemli olan bebek bakıcısı ve bebeğin ebeveynlerinin uyum içerisinde bebek bakımında aktif rol oynamaları ve bebeğin gelişimini olumlu yönde etkilemeleridir.

  • İyi bir bebek bakıcısı, bebek bakımı yaparken çocuğu azarlamamalı ve ona kızmamalıdır. Bebeği azarlamak onun ileride kötü bir ebeveyn olmasına izleri taşımasına sebep olmakta ve genellikle çözümü kızmak ile azarlamak ile yapan ebeveyn olmasını sağlamaktadır. Almanya’da yapılan bir araştırmaya göre küçük yaşta iyi bir bakım ve güzel bir eğitim almamış çocuklar ileriki yaşlarında özellikle ergenlikten sonra bu bakımda edindiklerini dışa vurmakta ve olumsuz tavırlar sergilemektirler.

  • Bebek bakıcısı bebeğin gelişimin takip etmelidir. Dişlerini el ve ayak parmaklarındaki gelişimi sürekli olarak kontrol etmeli ve bu kritik dönemlerde çocuğa yardım etmelidir. Bebeğin diş çıkarma gibi kritik dönemlerinde sık sık aileye bilgi vermeli ve doktor ile birlikte gelişimini izlemeli ve bunu aileye değiştirmeden aktarmalıdır. Bebeğe verilen herhangi bir ilaç zamanında ve eksiksiz olarak kullanılmalı ve aşıları zamanında ve tam olarak yapılmalıdır. Bunların takibi ve düzenlemesi çoğu zaman bakıcıya aittir, zaten iyi bir bakıcı bebeklerin bakımlarında olumlu gelişmeleri görmek için doktora ve aile hekimine sık sık başvurmalı ve akademik yardım ve öneri almalıdır.

  • İyi bir bebek bakıcısı bebeğin sürekli olarak uyumasını istemeyeceği gibi, az uyumasına da izin vermemelidir. Çok uyuyan çocukların gelişimi ve tecrübe edinimi çok az olurken, genellikle gündelik hayat içerisinde parklarda oyun oynayarak hava alarak, eğitimini tam ve eksiksiz alarak büyüyen bebekler gelişimini kısa sürede tamamlamakta ve kiriktik dönemlerde sorun yaşamamaktadırlar.

  • İyi bir bebek bakıcısı bebeğin oyuncak seçiminde katkıda bulunmalı ve bebeğin yaş grubuna ve cinsiyetine göre oyuncak seçimi yapmalıdır. Örneğin 0-1 yaş arasında bulunan bir bebek misket ile oynayamayacağı gibi bu yaş aralığındaki çocuktan puzzle ve yapboz yapması da beklenemez. Bebek bakımında oyuncağın etkisi gerçekten büyüktür bu nedenle cinsiyetine göre oyuncak seçimi yapmak cins karakter özelliklerinin daha kolay yerleşmesini sağlamaktadır.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı BilgilerÇocuk HastalıklarıGenelDekorasyonModa ve Çocuk GiyimiHizmet Noktalarımız