Sahne Sanatları İle İlgilenmenin Çocuklara 6 Faydası

Sahne Sanatları İle İlgilenmenin Çocuklara 6 Faydası

Drama, tiyatro, dans ve müzik gibi sahne sanatlarının çocuklara faydaları hakkında mutlaka bir şeyler duymuşsunuzdur. Güvenli ve eğlenceli bir ortamda bu tip etkinliklerle uğraşmak en utangaç çocuğun bile iyi iletişim kuran, kendine güvenen bir bireye dönüşmesine yardım edebilir. İşte 20 yıldan fazla zamandır tiyatro öğretmenliği yapan Claire Power’ın bu konudaki düşünceleri:


1.Özgüven Kazanmalarını Sağlar


Bir sahne sanatları gurubunun içinde yer alan çocuklar fikir ve düşüncelerini yaratıcı bir şekilde ifade etmenin yollarını öğrenirken yavaş yavaş özgüven de kazanırlar. Seyircilerin önünde gösteri yapacakları zaman performansları zirveye ulaşır. Bir kitlenin karşısında ayağa kalkıp sahne almalarını sağlayan güven ve yetenek, hayatları boyunca onlarla beraber kalır.


2.Empati Ve Merhamet


Rolünün gerektirdiği karakteri kavrama ve canlandırma zorunluluğu, çocukların farklı durumlar ve karakterler için empati ve merhamet göstermesini sağlar. Bunun yanı sıra kendilerini daha arka planda, olayların merkezinden uzakta yer alan rollerde de bulabilirler ve bu da dünyayı farklı bakış açılarından görebilme becerisi kazandırır.


3.Dinleme Ve İletişim Becerileri


Performans sanatlarının en faydalı yönlerinden biri, hiç şüphesiz, düşüncelerini aktarmak için yaşıtlarıyla konuşmaktan hocalarıyla iletişim kurmaya, sahnede seslerini duyurmaktan kamera arkasına geçip oyuncuları yönetmeye kadar, çeşitli yollarla çocukların iletişim becerilerini geliştirmeleridir. Bunun yanı sıra diğer öğrencilerin ve eğitmenlerin fikirlerini dinlemek ve parlama sırasının kendilerine gelmesini beklemek dinleme yeteneklerini besler.


4.Kendini İfade Etmenin Eğlenceli Bir Yolu


Kendini dans, müzik veya oyunculuk yoluyla ifade etmek çocukları eğlendirir ve enerjilerini boşaltmalarını sağlar. Performans sanatları onlara perdenin arkasında veya kameranın önünde çeşitli yeteneklerini sergileme ve geliştirme fırsatını verir.


5.Takım Çalışması


Sahne sanatlarıyla ilgilenen çocuklar bir ekibe dahil olmak durumundadırlar. Bu durumda çocuğun, rolü ne kadar küçük veya büyük olursa olsun, mükemmel bir performans yaratmak adına diğerleriyle beraber çalışması gerekir. Böylece, ortak bir amaç için ekip arkadaşlarıyla çalışmayı öğrenir.


6.Eğlenceli Bir Egzersiz


Müzik, dans veya tiyatro kurslarına giden  çocuklar genellikle hareket halindedirler. Dans adımlarını öğrenmek, canlandırılacak rol için gereken hareketleri çalışmak gibi şeyler onları eğlendiren farklı seviyelerdeki fiziksel egzersizlerdir.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı BilgilerÇocuk HastalıklarıGenelDekorasyonModa ve Çocuk GiyimiHizmet Noktalarımız