3 - 4 Yaş Çocuklarıyla Oynanabilecek Oyunlar

3 - 4 Yaş Çocuklarıyla Oynanabilecek Oyunlar

3 – 4 yaş çocukları rahatlıkla ileri – geri hareket eder, çatal – kaşık ve makas kullanabilir, 5 saniyeden fazla tek ayak üzerinde durabilirler. El becerileri gelişmiştir; yarı dolu bir sürahiden su boşaltabilir, yardım alarak dişlerini fırçalayabilir, bazı büyük harfleri kopya edebilirler. Bu yaştaki çocuklardan basit ev işleri için yardım istenebilir, istenmelidir de; çünkü bunun bedensel gelişime katkısı olur. 3 – 4 yaşlarındaki çocuklar bazı rakamları söyleyebilir, bazı renkleri doğru isimlendirebilirler. Zaman kavramları kendi günlük rutinlerini bilecek kadar gelişmiştir. Bu yaş dönemi aynı zamanda çocukların sosyalleşmekten, akranlarıyla zaman geçirmekten keyif duyduğu ve merak içinde birçok sorular sorduğu bir dönemdir. Bunlar genel özelliklerdir, çocuktan çocuğa değişen şeyler olabilir. Yaş grubuna, becerilere uygun oyunlar çocukların bu yaşlarda edindiği yetenekleri geliştirir.


El becerileri gelişmiş olan 3 – 4 yaşlarındaki çocuğunuzla beraber bir yemek veya tatlı yapabilirsiniz. Çocuk bu sırada malzeme getirme, kekin içine bir şeyler katma gibi basit işler yapabilir.


Yaş gruplarına uygun yapbozlar bu yaş grubundaki çocuklar için faydalı ve eğlencelidir.


Çocuğunuza “Sen dondurma sevmezsin, limon sarıdır, baban çalışıyor.” gibi basit cümleler söyleyin ve bunların doğru olup olmadığını söylemesini isteyin. Doğru cevaplar için onu tebrik edin.


Karşılıklı olarak balonla oynayın, amaç balonu yere düşürmemek olsun.


Oyuncak müzik aletleri ve taşıt araçları 3 – 4 yaşlarındaki çocuklar için uygundur.


Basit bir masal uydurun ve bir yerden sonra çocuğunuzun devam etmesini isteyin. Takıldığı yerlerde fikir verin, ilham verin, yardımcı olun. Onun anlattığı bölümleri sözünü kesmeden ilgiyle dinleyin. Seslendirmeler, taklitler yaparak daha çok eğlenmesini ve oyuna ilgi duymasını sağlayın.


3 – 4 yaş grubu çocuklar gazlı kalem, sulu boya gibi boyalarla resim yapabilirler. Ortalığın çok berbat olmaması için gereken önlemleri alın ve çocuğunuzun bu zevki tatmasına izin verin.


İri delikli düğmeler veya büyük tahta boncuklar temin edin ve çocuğunuzda bunları bir ayakkabı bağcığına geçirmesini isteyin. Bu sırada çocuğun yanında bir yetişkin olmalı.


Yolculuk oyunları icat edin. Mesela sandalyeleri otobüs koltukları gibi dizin ve çocuğunuza arabayı sürmesi için direksiyon olarak plastik bir tabak verin. Veya yine tabure veya sandalyeleri dizip bir beraberce bir tren yolculuğu hayal edin.  Yolda gördüğünüz detayların da hayalini kurun.


3 – 4 yaşlarındaki çocuklar kendilerini farklı kişiler olarak hayal ettikleri oyunları severler. Biraz dekor ve kostüm yardımı yaparak bu tip oyunları daha renkli hale getirin.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı BilgilerÇocuk HastalıklarıGenelDekorasyonModa ve Çocuk GiyimiHizmet Noktalarımız