Çocukları Yaz Sıcaklarından Korumanın Yolları

Çocukları Yaz Sıcaklarından Korumanın Yolları

Aşırı sıcaklar insanların üzerinde çeşitli olumsuz etkiler yapabiliyor. Uzmanlar küçük yaştaki çocukların, teni açık renk olanların ve kronik bir hastalığı olanların daha büyük bir risk altında olduğunu belirtiyorlar. Çocukları yaz sıcaklarından korumak, sağlıklarının bozulmasını önlemek için bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor.


Bolca Sıvı Tüketmek Önemli; Ama Hangi Sıvıları?


Yaz sıcaklarında bol sıvı almak önemli ama asitli içeceklerden, hazır meyve sularından uzak durmak gerekiyor. Bunalınca çoğumuz her yerde, her markette bulunan bu tip içeceklere yöneliyoruz ama doğru olan su, ayran, ev yapımı meyve suları gibi sağlıklı sıvıları tercih etmek. Çocuğunuzda su içme alışkanlığı oluşmasına dikkat edin ve ona mümkün olduğu kadar sağlığa zararlı katkı maddeleri barındırmayan doğal içecekler içirin. Yeterince su içmemek ishale ve çeşitli enfeksiyonlara, huzursuzluğa ve bitkinliğe yol açabilir. Ayrıca konsantrasyonun ve öğrenme yeteneğinin azalmasına da sebep olur. Ayran tüketimi de çok önemli, zira ayran, sodyum ve klorür iyonlarından yana zengin bir içecek olduğundan, vücudun terleme yoluyla kaybettiği sıvının geri kazanılmasını sağlar.


Yazın Dikkat Edilmesi Gereken Hijyen Kuralları


*Çocuğunuzun havuz veya denizin suyunu yutmamasına dikkat edin, bu, ishal olmasına yol açabilir.


*Yiyeceğiniz meyve ve sebzeleri bol miktarda temiz su kullanarak özenle yıkayın.


*Sıcakta beklemiş, bozulma ihtimali olan gıda maddelerini hiçbir şekilde kullanmayın.


*Kaynağından emin olmadığınız suları içirmeyin.


Çocuklar Sıcağa Uygun Bir Şekilde Giydirilmeli


Çocukları sıcaklardan korumak için kıyafetlerinin sağlıklı olmasına da dikkat etmek gerekir. Koyu renkli, dar, vücuda hava aldırmayan kumaşlardan dikilmiş kıyafetlerden uzak durulmalıdır. Çocuğunuza pamuklu vb. sağlıklı kumaşlardan dikilmiş açık renkli, rahat giysiler giydirin. Bebeğinizi başına şapka takmadan güneşin altında gezdirmeyin.


Günde 15 – 20 Dakika Güneş Işığına Maruz Kalmak Gereken D Vitaminini Sağlamaya Yeter


Özellikle bebeklerin ve küçük yaştaki çocukların güneş ışınlarının dik olarak indiği 11.00 – 16.00 saatleri arasında korunmasız olarak güneş altında kalmamaları gerekir. Güneş ışınlarının vücudumuza gereken D vitaminini sağlamak gibi önemli bir faydası vardır ama bu ihtiyacı karşılamak için günde 15 – 20 dakika güneşlenmek yeterlidir.


Güneş koruyucu ürünlerin gereğinden fazla kullanılması D vitamini üretimini azaltabilir. Bu tip ürünlerle ilgili olumsuz, kuşkulu görüşler de olduğunu unutmayın. Fakat çocuğunuzun güneş altında geçirdiği saatlerde onu savunmasız bırakmanız da doğru olmaz. Kalitesinden, çok fazla kimyasal içermediğinden emin olduğunuz ürünleri tercih edin ve tavsiye edildiği şekilde kullanın. Gerektiği zaman yeniden kullanmayı ihmal etmeyin. Güneş koruyucuya çok fazla güvenerek uzun saatler boyunca güneşlenmekten de kaçının.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı BilgilerÇocuk HastalıklarıGenelDekorasyonModa ve Çocuk GiyimiHizmet Noktalarımız