Çocukları güneşten korumanın yolları

Çocukları güneşten korumanın yolları

Her insan için yaşamsal öneme sahip olan güneş ışınları; aşırı maruz kalınması halinde ciddi derecede olumsuz etkilere de neden olabilirler. Hafif dereceli deri yanıkları ya da cilt lekeleri şeklinde görülebilecek bu etkiler sürekli olarak güneşe korumasız çıkılması halinde ciddi yanıklara ve hatta kansere kadar uzanabilirler.


Çocukların cildi güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı yetişkinlerinkine göre çok daha savunmasız olduğundan çocukları güneşten korumak için ekstra önlemler almak gerekir. Bu önlemlerin başında akla güneş koruyucu kremler gelse de özellikle bebeklerde ve küçük yaştaki çocuklarda bu kremlerin kullanımı da tehlikeli olabilir. İçeriklerinde ağır kimyasal maddeler bulunduran bu kremlerin 6 aylıktan küçük bebekler üzerinde kullanılması kesinlikle tavsiye edilmemektedir. Bu yaştaki bebeklerin hiçbir şartta güneşe çıkarılmaması yapılacak en doğru şey olacaktır. Çok küçük yaştaki çocuklarda ise güneşin etkisinin fazla hissedilmediği kış sonunda ve bahar mevsimlerinde bile en az 15 faktörlü koruyucuların kullanılması çocukları güneşten korumanın yolları arasında en üst sıralarda yer almaktadır. Güneşin yoğun olarak hissedildiği yaz mevsiminde ise çocukların öğlen 11 ila akşam 17 saatleri arasında dışarı çıkarılmaması tavsiye edilmektedir. Eğer tatile çıkılmışsa yine öğlen 11 ila 14 saatleri arasında çocuk kesinlikle güneşe çıkarılmamalı, çıkarıldığı taktirde yüksek faktörlü güneşten koruyucu ürünler kullanılmalıdır. Ancak bu ürünler çok miktarda kimyasal katkı maddesi içerdiklerinden mümkün olan diğer tüm koruma önlemleri alındıktan sonra hassas bölgelere uygulanmaları tavsiye edilir. Bebek ve çocuklar için özel olarak üretilen güneş kremlerini kullanmadan önce ise mutlaka bir uzmana danışılmalıdır.


İçerdikleri ağır kimyasal maddeler nedeniyle piyasada bulunan güneş kremleri aslında çocukların kullanımı için hiç de uygun değillerdir. Bu nedenle mecburiyet halinde mineralli güneş kremleri tercih edilmeli ve çocuğun vücudunun tümü yerine açıkta kalan bölgelerine uygulanmalıdır. Aşırı sıcak havalarda çocuklara kısa şortlar veya kolsuz üstler giydirmek yerine vücudu mümkün olduğu kadar kapatan ince kumaşlı, açık renkli kıyafetler tercih edilmelidir. Şapka ve güneş gözlüğü kullanmak da çocukları güneşten korumanın yolları arasında en önemli ve faydalı olanlardandır. Güneşin zararlı ışınlarından vücudun diğer bölgelerine göre daha fazla etkilenen yüz ve boyun bölgesi bu yollarla korunabilir.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı BilgilerÇocuk HastalıklarıGenelDekorasyonModa ve Çocuk GiyimiHizmet Noktalarımız