Kraliyet Dadısı Olabilmek İçin Sahip Olunması Gereken Özellikler

Kraliyet Dadısı Olabilmek İçin Sahip Olunması Gereken Özellikler

Kraliyet dadısı olmak gibi bir hayaliniz var mı? Bunun hiç de kolay bir şey olmadığını belirtmek isteriz. Prens William ve Kate Middleton’ın üç çocuğunun şef bakıcısı olan Maria Borrallo ile diğer kraliyet bakıcıları yüklü bir maaş karşılığında çalışıyorlar. Örneğin Borrallo’nun maaşı 36.000 – 58.000 Dolar arasında değişiyor. Çok cazip bir ücret, öyle değil mi? Fakat kraliyet bakıcıları bunun için özel bir eğitim alıyor ve görevlerini çok sıkı kurallara bağlı olarak yerine getiriyorlar.


İyi bir dadı olmak için sahip olunması gereken en önemli özelliklerden biri çocukları sevmektir biliyorsunuz. Fakat bu bir kraliyet dadısı olmak için yeterli değil tabii. Bakıcıların çocuk bakımı dışında psikoloji, sosyoloji, edebiyat, tarih, felsefe ve aşçılık konularında da eğitim aldığı Norland Koleji herkesin giremediği bir eğitim kurumu. Maria Borrallo 20 yıl önde bu kolejden mezun olmuş. 2014 yılından bu yana kraliyet ailesinin en küçük üyeleri George, Charlotte ve Louise’e bakıcılık yapan İspanyol dadı Borrallo sarayda, Prens George sekiz aylıkken çalışmaya başlamış.


Kraliyet bakıcıları 3 yıllık eğitimleri süresince ilk yardım eğitimi de alıyorlar. Eski polislerden ya da güvenlik görevlilerinden savunma dersleri aldıkları için koruma niteliğini de taşıyan bu bakıcılar eğitimleri sırasında elektronik bebekler üzerinde pratik yapıyorlar. Kraliyet ailesinin bebeklerine bakabilmek için mutlaka sizi gece saatlerinde uyandırarak ilgi isteyen robot bebekler üzerinde bakım eğitimi almış olmanız gerekiyor.


Bir kraliyet dadısının sosyal medyada aktif olduğunu veya röportaj verdiğini görmeniz neredeyse imkansız. Çünkü onların, kraliyet ailesinin özel hayatıyla ilgili pek çok detayı görseler de sır saklamayı çok iyi bilmeleri gerekiyor. Bunu sağlamak için sarayda çalışacak personelle bir gizlilik anlaşması imzalanıyor. Eğitimleri sırasında her türlü zorlu koşullarda araç kullanmayı da öğrenen kraliyet dadıları, bakımını üstlendikleri çocukları elinden çekemiyorlar zira bunu yapmaları yasak. Çocuklara vurmaları veya herhangi bir bedensel ceza uygulamaları da yasak tabii ki. Bu, Norland Koleji’nin en önemli kuralları arasında yer alıyor.


Kraliyet ailesinin sizi çocuklarına bakım ve eğitim verebilecek mükemmel bir dadı sayması için başka ne gibi özelliklere sahip olmanız gerektiğine gelince, doğal olarak mükemmel seviyede İngilizce bilmelisiniz. Ayrıca sarayın içinde her zaman çocuklara yakın durmanız, bütün kutlama ve etkinliklerde onlara eşlik etmeniz gerekiyor. Norland Koleji’nde eğitim alan bakıcılardan, ebeveynleri bebeklerin banyo ve uyuma saatlerinde yapılması gereken şeylere dahil olmaya teşvik etmeleri de isteniyor.


Bir kraliyet dadısı kolay yetişmiyor gördüğünüz gibi. Özel bir eğitim almak, birçok niteliğe sahip olmak, mesai saatlerini ciddi bir disiplin içinde geçirmek gerekiyor. Bu okuduklarınız kraliyet ailelerinin çocuklarına bakabilmek için sahip olunması gereken özelliklerin sadece bir kısmı üstelik. Böyle bir hayaliniz varsa size başarılar dileriz, işiniz gerçekten zor.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı BilgilerÇocuk HastalıklarıGenelDekorasyonModa ve Çocuk GiyimiHizmet Noktalarımız